Smeuïge details Haaland-tournee: over Real, Barça en een zakenjet

Reacties

De voetballoze dag tussen de interlandperiode en de hervatting van het clubvoetbal stond donderdag in het teken van de Tour de Haaland, zoals de trip van Alf-Inge Haaland en Mino Raiola inmiddels te boek staat. De krant El Mundo Deportivo pakt vrijdag uit met details.

Smeuïge details Haaland-tournee: over Real, Barça en een zakenjet
© Pro Shots

Borussia Dortmund heeft bij monde van verschillende directeuren steeds benadrukt dat Erling Haaland in principe ook na de zomer uitkomt voor de Bundesliga-ploeg. Het heeft er echter alle schijn van dat clubs uit de Europese elite nu al tegen elkaar aan het opbieden zijn in de race om de doelpuntensensatie uit Noorwegen.

Als een soort verkenners tasten zaakwaarnemer Raiola en Haaland senior de markt af. Het duo stapte naar verluidt donderdagochtend om 9.40 uur in een gehuurde Cessna Citation Sovereign (een zakenjet) met zitplaatsen voor negen personen, die hen vanuit Nice naar Barcelona vervoerde. Aldaar werd het tweetal opgewacht door de chauffeur van Joan Laporta, de kersverse Barcelona-preses. De bespreking met de Catalanen zou vervolgens drie uur en veertig minuten hebben geduurd.

Om 14.09 uur zette de Cessna vervolgens koers naar Madrid, waar een ontmoeting wachtte met onder anderen Florentino Pérez, de preses van De Koninklijke. Het samenzijn in de Spaanse hoofdstad zou drie uur en twaalf minuten in beslag hebben genomen. Spaanse media berichten dat er tijdens beide conversaties al voorstellen zijn gedaan. Daarmee zat de eerste etappe van de Tour de Haaland erop: om 19.33 uur landde de zakenjet weer in Nice.

Tweede etappe
Vrijdag slaat het circus zijn tenten elders op: Haaland senior en Raiola zouden dan afspraken hebben staan met Manchester City, Manchester United, Chelsea en Liverpool. Later wacht nog een rendez-vous met zowel Juventus als Paris Saint-Germain.

In een eerder stadium liet Raiola weten dat slechts tien clubs het zich kunnen permitteren om Haaland in te lijven. Het Noorse fenomeen ligt nog tot medio 2024 vast bij Dortmund, maar volgend jaar treedt er een clausule in werking waardoor hij voor slechts 75 miljoen euro te koop is. Het is de vraag of de geïnteresseerde clubs daarop willen wachten.

Uiteraard domineert Haaland het voetbalnieuws in Spanje, als een soort vervroegde aftrap van de transferzomer:

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Borussia Dortmund
Meer over Borussia Dortmund
Meer E. Haaland
Meer over E. Haaland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.