De treble-barometer: Ajax, Man City en de andere kandidaten

Reacties

De oogsttijd breekt aan. Slechts vijf clubs hebben nog een realistische kans om de treble te veroveren, oftewel twee nationale trofeeën plus een Europese beker, waarbij we de nationale Super Cups niet meerekenen.

De treble-barometer: Ajax, Man City en de andere kandidaten
© Pro Shots

Manchester City aast zelfs op een quadruple: het veroveren van vier prijzen. De ploeg van Pep Guardiola leidt zeer overtuigend de dans in de Premier League, staat later deze maand in de finale van het toernooi om de League Cup, behoort tot de laatste vier in de strijd om de FA Cup en stuit op Borussia Dortmund in de kwartfinale van de Champions League.

Zo'n quadruple zou een unicum betekenen, vooral ook omdat in de meeste landen geen tweede bekertoernooi wordt betwist. Naast Manchester City zijn er vier clubs die nadrukkelijk in de race zijn voor een triple: Paris Saint-Germain, Ajax, Dinamo Zagreb en Slavia Praag. Al deze teams gaan aan kop in hun competitie, zijn nog actief in het bekertoernooi en zitten bij de laatste acht in de Champions League of Europa League.

Hierbij moet wel worden aangetekend dat de uitgangssituatie van bijvoorbeeld PSG in de Ligue 1 (bovenaan op doelsaldo) anders is dan die van Ajax in de Eredivisie (elf punten los en een veel beter doelsaldo dan de achtervolgers).

Borussia Dortmund en Chelsea zijn teams die nog wel op drie bruiloften dansen, maar beide clubs zijn op één feestje (de competitie) inmiddels verworden tot een figurant, in die zin dat de kans op de hoofdprijs wel is verkeken.

Bayern München pakte vorig seizoen de treble, maar zal er niet in slagen dit huzarenstukje te herhalen. Der Rekordmeister ligt op koers in zowel de Bundesliga als de Champions League, maar liet zich in het bekertoernooi verschalken door Holstein Kiel.

De Europese bekertoernooien gaan in de komende twee midweken verder met de kwartfinale.

De treble-barometer:

Nog in bekertoernooi? Ranglijst (achterstand op koploper)
Manchester City Ja, halve finale 1
Bor. Dortmund Ja, halve finale 5 (-18 punten)
FC Porto Nee 2 (-10 punten)
Chelsea Ja, halve finale 4 (-20 punten)
Bayern München Nee 1
PSG Ja, kwartfinale 1
Real Madrid Nee 2 (-6 punten)
Liverpool Nee 7 (-25 punten)
Ajax Ja, finale 1
AS Roma Nee 6 (-15 punten)
Granada Nee 8 (-30 punten)
Man Utd Nee 2 (-14 punten)
Dinamo Zagreb Ja, halve finale 1
Villarreal Nee 7 (-23 punten)
Arsenal Nee 9 (-29 punten)
Slavia Praag Ja, kwartfinale 1
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.