VAR-ingreep en keepersfout verstieren primeurjacht Cambuur compleet

Reacties

SC Cambuur is zondag op de valreep met lege handen achtergebleven. AZ profiteerde in de slotfase in Leeuwarden van een numerieke meerderheid.

VAR-ingreep en keepersfout verstieren primeurjacht Cambuur compleet
© Pro Shots
SC Cambuur
SC Cambuur
0 - 1
AZ
AZ

Cambuur had vorige week ten koste van Fortuna Sittard de eerste driepunter van het seizoen genoteerd. De formatie van Henk de Jong wilde die lijn op eigen veld doortrekken tegen AZ en zo een primeur scoren. Want de Leeuwarder club had nog nooit op het Eredivisie-podium de Alkmaarders op een nederlaag getrakteerd.

In de eerste helft waren de intenties van Cambuur duidelijk. Een tastbaar resultaat van alle inspanningen bleef achterwege voor de gastheren, die na ruim een half uur het dichtst bij de openingstreffer waren. Roberts Uldrikis zag zijn inzet via de paal in de handen van AZ-doelman Hobie Verhulst eindigen.

Vroeg in de tweede helft verzuimde Cambuur alsnog de score te openen na een fout in de Alkmaarse opbouw. Na balverlies van Jordy Clasie dook de thuisploeg plotseling voor Verhulst op, maar deze kans werd slecht uitgespeeld en eindigde met een schot van Mitchell Paulissen over het AZ-doel.

VAR-ingreep
Niet veel later was het perspectief voor Cambuur veranderd. Op advies van de VAR besloot scheidsrechter Rob Dieperink na het terugzien van de beelden de overtreding van Jamie Jacobs op Jens Odgaard te bestraffen met een directe rode kaart.

De numerieke minderheid weerhield Cambuur er niet van te blijven jagen op de openingstreffer. AZ, dat in de eerste helft via de later uitgevallen Vangelis Pavlidis een grote kans onbenut had gelaten, trok gaandeweg de tweede helft het initiatief naar zich toe.

De ploeg van Pascal Jansen had moeite de defensie van Cambuur slechten. Daarbij was er ook pech, want invaller Maykel Lahdo raakte de lat. In de negentigste minuut braken de gasten dan toch nog de ban. Cambuur-doelman João Virgínia verkeek zich op de inzet van Clasie, die daardoor de rol van matchwinner in de handen kreeg geworpen en Cambuur een bittere pil bezorgde.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

SC Cambuur Nederland

AZ Nederland

AZ Nederland

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.