Van Vlerken jaagt op zijn Eredivisie-droom

Reacties

Uitgerekend in zijn geboorteplaats Helmond vond Bram van Vlerken de spotlights. De rechtsback leverde twee assists af bij de Italiaanse spits Edoardo Soleri en kon in zijn eigen Brabant terugkijken op een puik optreden.

Van Vlerken jaagt op zijn Eredivisie-droom
© Almere City

Terwijl er in de ploeg van het nog altijd zegeloze Helmond Sport geen enkele in Helmond geboren speler actief was, pakte Helmonder (opgegroeid in Stiphout) Van Vlerken zijn moment. Hij heeft zich bij Almere City vanaf het eerste moment aangediend als rechtsback nadat hij afgelopen zomer over was gekomen van Jong PSV.

Ruim negentig duels speelde hij voor het Eindhovense beloftenelftal. Een nuttige kracht, altijd voorop in de strijd, nauwelijks iets op aan te merken. Maar geen uitzonderlijk talent. Dat hij PSV 1 niet zou halen was al enige tijd duidelijk. Het aantrekken van Denzel Dumfries als opvolger van Santiago Arias was niet eens nodig om dat duidelijk te maken. Van Vlerken behoorde tot het meubilair van Jong PSV en een grotere showroom was voor hem niet weggelegd.

In de zomer van 2017 ging Bram van Vlerken nog mee op trainingskamp met het eerste elftal van PSV.
In de zomer van 2017 ging Bram van Vlerken nog mee op trainingskamp met het eerste elftal van PSV.

Als 22-jarige was Van Vlerken vorig seizoen een routinier tussen de beloften vol dromen. Inmiddels is hij 23 en heeft hij zijn eigen dromen. De Eredivisie halen zou een erkenning voor hem zijn. Met Almere City of elders. Hij waagde de stap naar Flevoland, best avontuurlijk voor een Brabander die de eigen provincie nog niet uit was geweest. Zelfs vage interesse van NAC Breda hield hem niet thuis, hij ging voor het ambitieuze verhaal in Almere.

Net als heel Almere City beleefde Van Vlerken een keurige start van het seizoen. Hij staat verdedigend zijn mannetje en mag opkomen indien de mogelijkheid daar is. Zijn extra kwaliteit, de voorzet, komt dan goed van pas. Van Vlerken moet zijn momenten bepalen om zijn specialisme te kunnen tonen. Met een loerende Italiaanse goalgetter als eindbestemming zijn de ballen van de flanken een wapen bij Almere.

Almere City FC kon de aanvalsdriften van Van Vlerken goed gebruiken tegen Helmond Sport. De ploeg van trainer Michele Santoni was na een prima competitiestart wat teruggevallen. De laatste drie duels leverden geen overwinning meer op. Met de zege in Helmond handhaafde Almere zich in de subtop van de Keuken Kampioen Divisie.

De topvijf van speeldag 12:

1. Bram van Vlerken (Almere City) 8
2. Lars Veldwijk (Sparta Rotterdam 7,5
Aitor Cantalapiedra (FC Twente) 7,5
Toine van Huizen (Telstar) 7,5
5. Cas Peters (FC Volendam) 7

Koploper Sparta met twee spelers in Elftal van de Week

Sparta greep afgelopen weekend niet alleen de koppositie in de Keuken Kampioen Divisie, de Rotterdammers zijn ook (mede-)hofleverancier van het Elftal van de Week. De ploeg van trainer Henk Fraser had een lastig avondje bij MVV Maastricht, maar de jonge middenvelder Abdou Harroui en tweevoudig doelpuntenmaker Lars Veldwijk hielpen Sparta aan de zege.

FC Twente en FC Volendam vinden ook twee spelers terug bij de beste elf van speelronde twaalf. Aitor Cantalapiedra was de beste speler aan Enschedese zijde in het thuisduel met RKC Waalwijk, terwijl middenvelder Tim Hölscher ook een positieve vermelding verdiende. FC Volendam, dat onder trainer Hans de Koning aan een opmerkelijke opmars bezig is, dankte aanvaller Cas Peters voor zijn twee treffers. Een andere geroutineerde speler, Boy Deul, toonde ook zijn waarde.

Vijf eenlingen completeren het elftal. Het lukte Xavier Mous van SC Cambuur - die inmiddels geen student meer is, maar naast zijn keeperswerk als fiscalist werkt - niet voor de eerste keer zich bij de beste elf te scharen. Speler van de Week Bram van Vlerken is de enige speler van Almere City in het gezelschap, terwijl Anass Achahbar (NEC) en Toine van Huizen (Telstar) hun winnende werkgevers vertegenwoordigen. Stefan Velkov kopte Den Bosch naar de zesde opeenvolgende zege en hield Jong PSV van scoren af.

In het individueel klassement leidt Javier Espinosa van FC Twente nog altijd. Bryan Smeets (TOP Oss) en Istvan Bakx (Go Ahead Eagles) volgen hem op korte afstand. Twente, TOP Oss en Go Ahead Eagles hebben ieder twee spelers in de toptien staan.

Algemeen individueel klassement:

1. Javier Espinosa (FC Twente) 6,78
2. Bryan Smeets (TOP Oss) 6,77
3. Istvan Bakx (Go Ahead Eagles) 6,75
4. Jaroslav Navrátil (Go Ahead Eagles) 6,67
Branco van den Boomen (FC Eindhoven) 6,67
6. Huseyin Dogan (TOP Oss) 6,64
7. Aitor Cantalapiedra (FC Twente) 6,63
Wouter van der Steen (FC Den Bosch) 6,63
Bart Vriends (Sparta Rotterdam) 6,63
10. Xavier Mous (SC Cambuur) 6,58
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.