Van 't Schip ziet toekomst Grieken rooskleurig in ondanks mislopen WK

Reacties

John van 't Schip ging donderdagavond in Athene met Griekenland onderuit tegen Spanje waardoor het WK in Qatar uit beeld is voor de Grieken. Ondanks de uitschakeling ziet de Nederlandse bondscoach een langer verblijf bij de Griekse bond wel zitten.

Van 't Schip ziet toekomst Grieken rooskleurig in ondanks mislopen WK
© Pro Shots
Griekenland
Griekenland
0 - 1
Spanje
Spanje

Pablo Sarabia velde het vonnis over Griekenland door in de eerste helft een penalty te benutten. De ploeg van Van 't Schip staat daardoor derde in groep B. De achterstand op koploper Spanje en nummer twee Zweden is inmiddels onoverbrugbaar met één speelronde te gaan.

'We moeten realistisch zijn. We speelden tegen een topteam', zei Van 't Schip tegen OPEN TV. 'Spanje is waarschijnlijk een van de beste teams van de wereld. We hebben geleden in de eerste helft, we verloren de bal en liepen er constant achteraan. Ik hoorde dat er voor hun strafschop nog een overtreding was gemaakt, maar dat moment heb ik nog niet teruggezien.'

'In de tweede helft waren we beter en gingen we hoog druk zetten. Maar Spanje heeft dan spelers die toch weer het verschil kunnen maken. Het lukte ons niet om te scoren. Uiteindelijk verdiende Spanje de overwinning, maar ik ben trots op het team en waar we nu staat', aldus de 41-voudig Oranje-international.

Van 't Schip werd in 2019 aangesteld als bondscoach van Griekenland en ziet een langer verblijf wel zitten. 'Er zijn altijd dingen die we moeten verbeteren. We hebben veel nieuwe spelers. Het is belangrijk dat we het team nu bij elkaar houden. De toekomst is rooskleurig. We hebben onze gezamenlijke wens uitgesproken om door te gaan, maar de gesprekken zullen plaatsvinden na de wedstrijd tegen Kosovo.'

WK Kwalificatie Europa

Stand Groep B WK Kwalificatie Europa 2022 Qatar

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Spanje
8
6
1
1
15-5
+10
19
2
Zweden
8
5
0
3
12-6
+6
15
3
Griekenland
8
2
4
2
8-8
0
10
4
Georgië
8
2
1
5
6-12
-6
7
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.