Van recordaankoop tot afdankertje: wereldkampioen Schürrle staat op straat

Reacties

André Schürrle was vier jaar geleden met een transfersom van dertig miljoen euro nog de duurste aankoop in de clubhistorie, maar nu stelt Borussia Dortmund geen prijs meer op hem. Het tot 2021 lopende contract van de 29-jarige aanvaller is ontbonden.

Van recordaankoop tot afdankertje: wereldkampioen Schürrle staat op straat
© Pro Shots

En zo komt er na vier jaar definitief een einde aan de uiterst teleurstellend verlopen samenwerking tussen Schürrle en Dortmund. De afgelopen twee seizoenen verhuurde BVB de 57-voudig international al aan Fulham en Spartak Moskou. De Russische topclub had een optie tot koop van acht miljoen euro, maar zag daar van af na slechts twee treffers in achttien duels. En ook in Dortmund hoeft Schürrle, volgens Bild een grootverdiener met een jaarsalaris van zeven miljoen euro, dus niet meer terug te keren.

Daarmee is de teloorgang van de carrière van Schürrle compleet. De man die tussen 2013 en 2016 voor bedragen van respectievelijk 22 miljoen (Bayer Leverkusen naar Chelsea in 2013), 32 miljoen (Chelsea naar Wolfsburg in 2015) en 30 miljoen (Wolfsburg naar Dortmund) drie keer van club wisselde, moet nu maar afwachten of er nog een club zit te wachten op zijn diensten. Daarmee is met Mario Götze niet alleen de man die Duitsland in 2014 de wereldtitel bezorgde ver afgegleden, maar met Schürrle ook de man van de assist.

Spelersprofiel

A. Schürrle


Geboortedatum:
6 november 1990
Leeftijd:
33
Geboorteplaats:
Ludwigshafen
Nationaliteit
Duitsland
Lengte:
1,84 m
Gewicht:
73 kg

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.