Schürrle glijdt af: van wereldkampioen naar ongewenst in Moskou

Reacties

André Schürrle is komende zomer toe aan weer een nieuwe stap in zijn carrière. Sprtak Moskou gaat de optie tot koop in het huurcontract met Borussia Dortmund niet lichten. Daardoor kan Schürrle zich opmaken voor een nieuwe verhuizing.

Schürrle glijdt af: van wereldkampioen naar ongewenst in Moskou
© Pro Shots

Spartak was eind juli nog enorm trots toen Schürrle bij de club werd gepresenteerd. De Russen legden een huursom van een miljoen euro neer en bedongen een optie tot koop die volgens Duitse media tussen de zeven en acht miljoen euro bedroeg. In de jonge ploeg van Spartak was Schürrle aanvankelijk een welkome aanvulling, maar net als het hele team maakte de Duitser de verwachtingen niet waar.

Spartak-directeur Tomas Zorn bevestigde tegenover Bild dat Schürrle volgend seizoen niet in Moskou speelt. 'We hebben het met André besproken en zullen de contractuele optie tot koop niet lichten. Neemt niet weg dat hij een uitstekende speler is die ons jonge team heeft verrijkt met zijn ervaring.'

© Pro Shots

Voor de coronacrisis stond Spartak op een teleurstellende achtste plek. Schürrle was toen al niet meer van de partij. Hij brak in februari zijn enkel en woont met zijn vrouw en dochter weer in Berlijn. Het lijkt er niet op dat Schürrle nog terugkeert bij Spartak voor het einde van de huurperiode. Op papier meldt de aanvaller zich weer bij Dortmund, maar daar is hij niet welkom op de training en zal hij individueel aan de slag moeten.

Schürrle staat bij Dortmund nog tot medio 2021 onder contract en zal komende zomer op zoek gaan naar zijn achtste club. Zijn periode bij BVB is een mislukking geworden. De 57-voudig Duits international werd in 2016 gekocht van VfL Wolfsburg voor liefst dertig miljoen. Schürrle maakte die hoge transfersom nooit waar. Na slechts één goal in achttien Bundesliga-duels in het seizoen 2017/18 werd hij vorig seizoen ondergebracht bij Fulham. Een degradatie uit de Premier League volgde.

Schürrle beleefde zijn internationale doorbraak bij Bayer Leverkusen en werd daar weggekocht door Chelsea. De Premier League-grootmacht liet hem in 2015 naar VfL Wolfsburg gaan. Waar Schürrle in de na verlenging gewonnen WK-finale nog 89 minuten speelde, had hij op Stamford Bridge maar een kleine rol. Hij was wel vast onderdeel van Die Mannschaft. Zijn laatste interland is inmidddels alweer ruim drie jaar geleden toen Duitsland mede dankzij twee goals en een assist van Schürrle met 4-1 won van Azerbeidzjan.

Bekijk hier al onze video's
Meer A. Schürrle
Meer over A. Schürrle
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.