Van Persie laat met Fenerbahçe direct punten liggen

Fenerbahçe heeft in de eerste competitiewedstrijd direct averij opgelopen. Met Robin van Persie als basisspeler werd op bezoek bij promovendus Göztepe met 2-2 gelijkgespeeld.

Met Van Persie in de punt van de aanval kwam de nummer drie van het voorbije seizoen al na vier minuten op voorsprong. Alper Potuk was met een beheerste volley het eindstation van een fraaie aanval: 0-1.

Göztepe was door die vroege achterstand niet uit het veld geslagen. Na acht minuten was het immers alweer 1-1. Castro schoot een afvallende bal vanaf achttien meter binnen. Doelman Volkan Demirel kreeg zijn handen nog wel tegen de bal, maar kon een treffer niet voorkomen. Hij ging daarbij allesbehalve vrijuit.

Na een klein uur kwam Fener zelfs op achterstand. Ezequiel Scarione tekende met een punter voor de 2-1. Met een rake kopbal uit een vrije trap van Mathieu Valbuena kwam Fenerbahçe nog wel terug tot 2-2, maar daar bleef het bij. Van Persie, die nog altijd in verband wordt gebracht met een terugkeer bij Feyenoord, werd in de 68ste minuut naar de kant gehaald.

Zo begint Fenerbahçe slecht aan de competitie. Istanbul Basaksehir, de nummer twee van vorig seizoen, won vrijdag wel door een goal van Eljero Elia. Kampioen Besiktas zondag in eigen huis in actie tegen Antalyaspor, terwijl Galatasaray maandag Kayserispor ontvangt.