Van Persie knipoogt naar Oranje, Neymar vaderlijk

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Van Persie knipoogt naar Oranje, Neymar vaderlijk

Robin van Persie speelt tijdens het wachten op zijn vlucht ogenschijnlijk in op de problemen bij het Nederlands elftal. Inmiddels is de Oranje-topscorer aller tijden gevlogen.

• Het verstoren van een training wordt over het algemeen niet echt gewaardeerd. Maar getuige de reactie van Neymar zal deze jongen ongetwijfeld geen straf krijgen voor de ordeverstoring tijdens de training van de Braziliaanse ploeg.

Shane Long heeft zaterdag op het veld gebruik gemaakt van de lessen die hij heeft geleerd tijdens de zwangerschapscursus, zo vertelt zijn vrouw Kayleagh in The Sunday Independent. Met ademhalingsoefeningen bracht de Ierse international zijn teamgenoot Seamus Coleman tot rust na diens dubbele beenbreuk tijdens de wedstrijd tegen Wales. 'Hij vertelde me dat alles weer naar boven kwam. Dat hij sprak met Seamus en hem leerde door te ademen. Hij had alles onthouden', aldus een trotse Kayleagh.

• Soms is een tackle mooier dan een doelpunt en voor veel Argentijnen was dat bij de charge van Javier Mascherano op Arjen Robben tijdens het WK 2014 het geval. Een tackle als kunst, in dit geval in de vorm van een tattoo. De Barcelona-verdediger draagt bij de Argentijnen natuurlijk rugnummer 14.

(Foto via 101 Great Goals)
(Foto via 101 Great Goals)

• In deze barre tijden voor het Nederlandse voetbal is het goed zoeken naar een lichtpuntje, maar we hebben er een gevonden: deze goal van Ferdi Kadioglu bij Nederland Onder-19. Het prachtige voorbereidende werk bij de jeugdinterland van zaterdag was van Justin Kluivert. De jeugdinternationals wonnen overigens met 2-0 van Oekraïne.

• Over Oranje gesproken: Jan Mulder ontkwam er zaterdagavond niet aan om als analist bij de Belgische tv over de nederlaag van het Nederlands elftal bij Bulgarije te praten. 'Het is toch wel heel pijnlijk. Het wordt alleen maar mistroostiger. Het wordt heel lastig voor Nederland om zich te kwalificeren, maar erger vind ik het vertoonde spel. In Nederland denken ze nog altijd dat ze beter zijn dan Zweden en Bulgarije. Dat is al lang niet meer het geval', somberde de oud-international.

'Ik heb geen uitleg gekregen waarom ik er niet bij zit en waarom ik de kans niet heb gekregen. Ik wacht erop en ben er klaar voor, maar kan me daar geen zorgen om maken. Ik ga niet de trainer bellen en zeggen: "Luister, ik moet erin."'
Erik Pieters was zondagochtend te gast bij het FOX Sports-programma De Tafel van Kees en gaf zijn mening over zijn afwezigheid bij Oranje.

• De afwezigheid van Andrea Barzagli bij de nationale ploeg van Italië heeft stof doen opwaaien. De ervaren verdediger haakte vanwege persoonlijke redenen af voor de interland tegen Oranje. Het maakt deze foto die een lokale dj zaterdagnacht op Instagram plaatste wel wat ongelukkig...

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.