Van Oranje naar amateurs: Lodeweges keert terug bij oude liefde

Reacties

Dwight Lodeweges gaat aan de slag als trainer in het amateurvoetbal bij zijn oude club VVOG. Vorig jaar leidde hij als interim-bondscoach nog twee interlands van het Nederlands elftal.

Van Oranje naar amateurs: Lodeweges keert terug bij oude liefde
© Pro Shots

Het is de derde keer dat Lodeweges de club uit Harderwijk gaat trainen. In 1995 begon hij daar aan zijn eerste klus als hoofdtrainer en in 1997 greep VVOG onder zijn leiding de zaterdagtitel. Ook in het seizoen 2012/13 was hij eindverantwoordelijke. De 64-jarige trainer heeft een contract voor een seizoen met een optie voor een extra jaar getekend bij de ploeg uit de Derde Divisie Zaterdag.

Lodeweges trad in september 2020 nog op als bondscoach van Oranje bij de Nations League-duels met Polen (1-0 zege) en Italië (0-1 nederlaag). Daarvoor was hij assistent van Ronald Koeman, daarna van Frank de Boer. Na het ontslag van die laatste werd Lodeweges rechterhand van Art Langeler bij PEC Zwolle, waar het tweetal vorige maand vertrok.

Daarnaast stond Lodeweges de afgelopen dertig jaar – in verschillende hoedanigheden – onder contract bij Go Ahead Eagles, FC Groningen, PSV, NEC, SC Cambuur, SC Heerenveen, Al-Jazira Club uit Abu Dhabi, Nagoya Grampus Eight en JEF United uit Japan en Edmonton Drillers uit Canada.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Derde Divisie
Meer over Derde Divisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.