Klassieker definitief zonder publiek, PSV - Ajax stip aan de horizon

Reacties

De wedstrijd tussen Feyenoord en Ajax wordt zondag definitief zonder publiek afgewerkt. Het demissionaire kabinet verlengt de huidige coronamaatregelen namelijk tot en met 14 januari, maakte premier Mark Rutte dinsdagavond bekend.

Klassieker definitief zonder publiek, PSV - Ajax stip aan de horizon
© Pro Shots

Supporters van Feyenoord en Ajax hoopten dat het verbod op publiek bij sportwedstrijden vervallen zou zijn voordat De Klassieker plaatsvindt. Dat is niet het geval: het kabinet verlengt de maatregelen die golden tot 18 december, vanwege zorgen over de nieuwe omikronvariant van het coronavirus dat zich snel verspreidt. Daardoor zijn fans niet welkom bij de laatste twee speelrondes in de Eredivisie voor de winterstop.

Vanaf 15 januari, tijdens de eerste speelronde van de Eredivisie na de winterstop, is mogelijk weer publiek welkom. Op die dag speelt Feyenoord in De Kuip tegen Vitesse en op 23 januari speelt PSV in het Philips Stadion tegen Ajax.

Sinds 12 november zijn de stadions in Nederland gesloten. Afgelopen week ageerden de clubs daar in een gezamenlijk statement nog tegen. In het protest lieten ze blijken te twijfelen aan het effect van de maatregel om geen publiek meer toe te laten.

Amateurvoetbal
De verlenging van de maatregelen betekent dat amateurteams de komende drie weken niet na 17.00 uur mogen trainen of spelen. De competities van de A-categorie in het amateurvoetbal zijn door de KNVB al stilgelegd tot aan de winterstop. Onduidelijk is of ze daarna hervat worden.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.