KNVB voorlopig ook niet verder met Lodeweges

Reacties

Frank de Boer stapte dinsdag op als bondscoach van het Nederlands elftal en de KNVB gaat in eerste instantie ook niet verder met diens assistent Dwight Lodeweges. De bond heeft besloten om de optie die in het contract van Lodeweges staat niet te lichten.

KNVB voorlopig ook niet verder met Lodeweges
© Pro Shots

Dit wil niet zeggen dat beide partijen ook daadwerkelijk uit elkaar gaan, zo legt Lodeweges uit aan het Algemeen Dagblad. Zowel de KNVB als Lodeweges vindt het logisch om eerst eens te kijken wie de nieuwe bondscoach wordt. 'Zelf sta ik er totaal open in', stelt Lodeweges. 'Als de volgende bondscoach zegt: ik wil met Dwight praten, dan kan dat altijd. Ondertussen ben ik net als de KNVB vrij om rond te kijken.'

Lodeweges (63) werd in februari 2018 aangesteld als assistent-trainer bij het Nederlands elftal. Na het vertrek van Ronald Koeman naar Barcelona vond de KNVB het belangrijk dat Lodeweges voor de continuïteit bij de staf zou blijven. Hij was even interim-bondscoach, voordat hij begon met de samenwerking met de inmiddels opgestapte De Boer.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.