Van Nistelrooy herkent zichzelf in Memphis

Reacties

Ruud van Nistelrooy geniet van de samenwerking met Memphis Depay en de andere Oranje-internationals tijdens dit EK. Vanwege zijn verleden let de goalgetter van weleer natuurlijk extra op de aanvallers. In de aanloop naar de achtste finale tegen Tsjechië sprak de oud-topspits over zijn rol.

Van Nistelrooy herkent zichzelf in Memphis
© Pro Shots
Nederland
Nederland
0 - 2
Tsjechië
Tsjechië

Bij de zeventigvoudig Oranje-international moeten de gedachten tijdens dit eindtoernooi ook regelmatig terug zijn gegaan naar zijn eigen spelerscarrière. Naar de wedstrijden waarin hij zelf nog schitterde in het Oranje-shirt. 'In veel spelers herken ik iets van mezelf', zegt Van Nistelrooy, doelend op de huidige selectie van het Nederlands elftal.

Hij licht Memphis uit als voorbeeld: 'Dat is een jongen met een bepaalde focus, overtuiging en bewijsdrang. Hij heeft altijd de wil om de beste te zijn met het team waarin hij speelt. Ik vind het mooi om te zien hoe hij dat etaleert.'

Niet alleen karakterologisch zijn er overeenkomsten. De twee speelden natuurlijk allebei voor PSV en Manchester United. Van Nistelrooy was met zijn koelbloedigheid uiterst succesvol op Old Trafford, terwijl Memphis na een teleurstellende periode in Manchester via Olympique Lyon nu terugkeert in de internationale top door zijn transfer naar Barcelona.

Van Nistelrooy ziet nog voldoende groeimarge bij de 27-jarige aanvalsleider van Oranje en prijst zijn leergierigheid: 'Het is een plezier om met Memphis te werken, hij staat zeer open voor gesprekken over verbeterpunten in zijn spel. In die gesprekken gaat het vooral over details: afronding, positie kiezen, het moment kiezen. Dat soort zaken. In die gesprekken is het geen eenrichtingsverkeer, Memphis stelt veel vragen. Onze gesprekken verlopen op een natuurlijk manier.'

Lees later vandaag op VI PRO in De Dag van Oranje meer over de rol van Ruud van Nistelrooy. Ook Daley Blind komt aan het woord op weg naar de achtste finale tegen Tsjechië.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.