Van Nistelrooij telt af: 'De hoop dat Gakpo blijft is groot'

Reacties

Ruud van Nistelrooij verwacht na de transferdeadline gewoon nog over Cody Gakpo te kunnen beschikken. De PSV-coach reageerde tijdens zijn persconferentie met een knipoog op de vraag wat voor stap hij de begeerde linksbuiten zou adviseren.

Van Nistelrooij telt af: 'De hoop dat Gakpo blijft is groot'
© Pro Shots
PSV
PSV
7 - 1
FC Volendam
FC Volendam

Van Nistelrooij is onder de indruk van de wijze waarop Gakpo zich weet af te sluiten van het transferrumoer. De coach vond de 22-jarige aanvaller zondag volwassen spelen uit tegen Excelsior. Gakpo scoorde en gaf twee assists in Rotterdam, waarna hij in de 61ste minuut naar de kant werd gehaald bij een 0-5 stand.

Daags na die wedstrijd werd bekend dat Southampton zich heeft gemeld bij PSV om zijn belangstelling in Gakpo kenbaar te maken. Volgens Van Nistelrooij is er nog niets concreet. 'Ik hoop dat Gakpo blijft. De hoop is groot', aldus de coach in de midweek van de transferdeadline. 'Of het zo zal zijn, weet ik niet. Ik weet wel wat hij kan toevoegen aan ons team, hoe belangrijk hij kan zijn bij het nastreven van onze doelen.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Southampton is misschien geen club uit de categorie waar Gakpo op hoopte. The Saints werden in de voorbije twee seizoenen twee keer vijftiende in de Premier League. Maar is juist zo'n stap niet verstandig, wetende hoe Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum de weg omhoog hebben bewandeld via respectievelijk Southampton en Newcastle United?

Van Nistelrooij heeft nog niet met Gakpo over die afwegingen gesproken. 'Er is niets concreets om het over te hebben. Op het moment dat die vraag komt vanuit Cody, dan zullen we het erover hebben. Maar ik heb maar één belang en dat is PSV. Dus ik denk dat ik hem sowieso alles ga afraden', sloot Van Nistelrooij lachend af.

Van Nistelrooij werkt met zijn selectie toe naar Volendam-thuis. Wordt woensdagavond in eigen huis gewonnen van de promovendus, dan nemen de Eindhovenaren na vier speelrondes de koppositie over van Ajax.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2022/2023

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Feyenoord
34
25
7
2
81-30
+51
82
2
PSV
34
23
6
5
89-40
+49
75
3
Ajax
34
20
9
5
86-38
+48
69
4
AZ
34
20
7
7
68-35
+33
67
5
FC Twente
34
18
10
6
66-27
+39
64
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.