Van Nistelrooij gunt talent debuut als beloning na zware tijd: 'Geweldig moment'

Reacties

Achter de simpele 1-2 zege van PSV op FK Bodø/Glimt schuilt een bijzonder verhaal. Het zeventienjarige talent Emmanuel van de Blaak maakte met een invalbeurt in de 91ste minuut zijn officiële PSV-debuut na het overwinnen van een grote tegenslag. Dit alles tot blijdschap van coach Ruud van Nistelrooij.

Van Nistelrooij gunt talent debuut als beloning na zware tijd: 'Geweldig moment'
FK Bodø/Glimt
FK Bodø/Glimt
1 - 2
PSV
PSV

De in Lagos (Nigeria) geboren Van de Blaak begon zijn carrière bij Willem II, waarna PSV hem in juli 2020 overnam. Na een sterke start liep hij in een interland tegen Mexico Onder-18 een zware kruisbandblessure op, waarna hem een revalidatie van negen tot twaalf maanden te wachten stond. 'Ik hoorde een knak en wist meteen dat het fout zat. Het was een zware periode voor mij persoonlijk, maar ik ben er wel goed doorheen geholpen door PSV', vertelde Van de Blaak in juli 2022 op het clubkanaal.

Ondanks zijn blessure verlengden de Eindhovenaren het contract van de jongeling deze zomer tot en met medio 2025. 'De contractverlenging tijdens mijn blessure was geweldig. Ik voelde me écht goed. Het vertrouwen dat de club me heeft gegeven, moet ik nu gaan uitbetalen.'

Van Nistelrooij
In zijn vooruitblik op de kraker tegen Ajax stond Van Nistelrooij ook stil bij de jongeling. 'Hij heeft zijn debuut gemaakt, dat is een geweldig moment als je zeventien jaar bent en terug bent van een kruisbandblessure. Hij is een groot talent uit de opleiding. Ook andere jongens uit de opleiding doen het goed. Bakayoko heeft zijn eerste Europese goal gemaakt, Oppegård heeft negentig minuten gespeeld, Ledezma en Hoever ook. De jonge jongens hebben zich goed laten zien.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

UEFA Europa League

Stand Groepsfase Groep A UEFA Europa League 2022/2023

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Arsenal
6
5
0
1
8-3
+5
15
2
PSV
6
4
1
1
15-4
+11
13
3
FK Bodø/Glimt
6
1
1
4
5-10
-5
4
4
FC Zürich
6
1
0
5
5-16
-11
3
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer PSV
Meer over PSV
Meer UEFA Europa League
Meer over UEFA Europa League
Meer E. van de Blaak
Meer over E. van de Blaak
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.