PSV sluit groepsfase winnend af en wacht zware tussenronde

PSV heeft de groepsfase van de Europa League afgesloten met een overwinning. De Eindhovenaren wonnen op bezoek bij Bodø/Glimt. Genoeg voor de groepswinst was het niet, omdat koploper Arsenal zelf won van FC Zürich. PSV werkte zo met een zege toe naar de wedstrijd tegen Ajax van zondag.

FK Bodø/Glimt
1 - 2
PSV
PSV

Trainer Ruud van Nistelrooij durfde het aan om enkele spelers van PSV rust te gunnen. Zo keepte Joël Drommel in plaats van Walter Benítez en mochten ook Fredrik Oppegard, Ki-Jana Hoever, Richie Ledezma en Johan Bakayoko starten. Cody Gakpo en Xavi Simons begonnen op de bank.

In het Aspmyra Stadion, waar ondanks een straf van de UEFA toch enkele Eindhovense fans aanwezig waren, kwam PSV niet echt in de problemen. Na een gemiste kans voor Bakayoko in de beginfase kwam PSV na 35 minuten op voorsprong. Uit een corner van Ledezma kopte Luuk de Jong, waarna de bal via het hoofd van Hoever en tegenstander Alfons Sampsted in het doel belandde: 0-1.

Van Nistelrooij wisselde in de rust drie keer. Zo verving Anwar El Ghazi De Jong in de spits. De aanvaller leverde al snel een assist op de 0-2. El Ghazi werd gelanceerd met een steekpass en achterin lag het helemaal open bij de Noren. El Ghazi was sneller dan zijn tegenstanders en kreeg hulp van Bakayoko, die meeliep en uiteindelijk op aangeven van El Ghazi ook raak schoot.

Bodø probeerde daarna nog wel om de spanning terug te brengen in de wedstrijd, maar slaagde daar niet in. Drommel liet zich nog gelden met enkele reddingen, terwijl Noni Madueke aan de andere kant een opgelegde kans op de 0-3 liet liggen. Diep in de extra tijd maakte Nino Zugelj nog de 1-2. Desondanks won PSV in Noorwegen. De tussenronde belooft zwaar te worden met mogelijke tegenstanders als Juventus en Barcelona.

Arsenal
Arsenal
1 - 0
FC Zürich
FC Zürich

Arsenal won eerder in Zwitserland met nipte cijfers van Zürich (2-1) en kwam ook in eigen huis niet verder dan een minimale zege. The Gunners bereikten wel wat ze voor ogen hadden: de achtste finale en dus het overslaan van de zware tussenronde. Dat was te danken aan Kieran Tierney, die na een kwartier uithaalde van buiten de zestien en Arsenal zo op voorsprong schoot. Zürich bleef lang in de wedstrijd en dacht in de tweede helft ook langszij te komen, maar dat feest ging niet door. Adrián Guerrero stond buitenspel voordat hij raak schoot. Daardoor bleef het bij 1-0.