Weinig twijfel over WK-kansen Luuk de Jong: 'Hij is de ideale pinchhitter'

Reacties

Luuk de Jong stond wekenlang buitenspel met een kuitblessure, maar is op tijd fit geraakt om met het Nederlands elftal mee te kunnen naar het WK in Qatar. Voor voormalig international Wim Kieft bestaat er geen twijfel dat de spits van PSV moet worden geselecteerd door Louis van Gaal.

Weinig twijfel over WK-kansen Luuk de Jong: 'Hij is de ideale pinchhitter'
© Pro Shots

De Jong speelde sinds zijn debuut in 2011 38 interlands voor het Nederlands elftal, waarvan de laatste alweer ruim een jaar geleden was. Op het EK deed hij als invaller mee tegen Oekraïne en Oostenrijk. Na een seizoen bij Barcelona met niet veel speelminuten (maar nog wel een aantal belangrijke goals) keerde De Jong in de zomer terug bij PSV.

De inmiddels 32-jarige De Jong liep na een veelbelovende start een kuitblessure op tegen Rangers FC, waarna hij wekenlang in de lappenmand zat. De aanvaller maakte in oktober zijn rentree in het shirt van PSV en bewijst sindsdien weer zijn waarde voor de ploeg. Donderdag, tegen FK Bodø/Glimt, speelde De Jong met een gewonnen kopduel een belangrijke rol in de openingstreffer van Ki-Jana Hoever.

De Jong werd door Van Gaal opgenomen in de voorselectie voor het aankomende WK en Kieft rekent erop dat de aanvaller de laatste schifting zal gaan overleven. 'Ja, die moet mee', stelde de voormalig international in zijn rol als analist bij Veronica toen het over de WK-kansen van De Jong ging. 'Ik maak die lijst helaas niet, maar hij is de ideale pinchhitter voor het Nederlands elftal.'

Op meer dan dat hoeft De Jong overigens niet te rekenen, meent Kieft. Een basisplaats bij het Nederlands elftal zit er volgens hem niet in voor de PSV-captain. 'Als Van Gaal met een ander type spits gaat spelen, omdat Memphis Depay bijvoorbeeld niet fit zou zijn, dan zal hij eerder voor een type Vincent Janssen kiezen dan voor De Jong', aldus Kieft. 'Voor de basis bedoel ik dan, hè.'

In de voorselectie van Van Gaal zitten in totaal liefst 39 spelers, wat betekent dat Van Gaal nog dertien namen zal moeten wegstrepen. De aanvallers in de voorselectie zijn Steven Bergwijn (Ajax), Brian Brobbey (Ajax), Memphis Depay (Barcelona), Cody Gakpo (PSV), Arnaut Danjuma (Villarreal), Vincent Janssen (Antwerp FC), De Jong (PSV), Noa Lang (Club Brugge), Donyell Malen (Borussia Dortmund) en Wout Weghorst (Besiktas).

Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.