'Van Leeds-aankoop Piroe druipt het tempo, de kracht en de creativiteit af'

Reacties

Joël Piroe is bij Leeds United uit de startblokken geschoten. De spits schoot afgelopen weekend twee keer raak, waarna diverse lofzangen in de Britse pers volgden.

'Van Leeds-aankoop Piroe druipt het tempo, de kracht en de creativiteit af'
© Viaplay
Millwall
Millwall
0 - 3
Leeds United
Leeds United

Afgelopen seizoenen was Piroe bij Swansea City al een doelpuntenmachine in het Championship. In twee jaar kwam de door PSV opgeleide spits tot 41 competitiedoelpunten. Het was voor Leeds, dat afgelopen seizoen degradeerde uit de Premier League, reden om hem in Wales op te pikken. Een week voor het sluiten van de transfermarkt werd dertien miljoen euro overgemaakt naar Swansea.

Bij zijn debuut voor Leeds kwam Piroe direct al tot scoren. Na een seizoenstart waarin Leeds na drie duels nog geen zege geboekt had, hielp de debuterende aanvaller zijn nieuwe werkgever direct aan een zege op Ipswich Town (3-4). Na de interlandbreak bewees Piroe twee weken later echter pas echt dat hij de miljoenen waard lijkt te zijn.

Twee keer scoorde Piroe in de uitwedstrijd tegen Millwall (0-3). De Daily Mail was onder de indruk. 'Niemand lijkt zeker te weten hoe goed Leeds United dit seizoen kan worden, en zijzelf al helemaal niet, maar dat ze de goede kant op gaan is onmiskenbaar. Een eerste overwinning op Millwall in elf jaar, met drie goals uit pijlsnelle counters is voldoende bewijs. Van zomeraankoop Piroe droop het tempo, de kracht en de creativiteit af.'

'Piroe is iedere cent waard van de investering die Leeds vorige maand heeft gedaan', vond The Sun. De krant zag dat de spits zijn seizoenstotaal op The Den verdrievoudigde. 'Een dubbelslag. Daardoor loopt Piroe nu drie op drie, sinds hij over is gekomen van Swansea.'

Het lokale Leeds Live bekroonde Piroe tot een van de uitblinkers. Het medium prees de impact die de spits direct heeft gemaakt. 'Hij onderstreepte duidelijk waarom Leeds hem gecontracteerd heeft. Meer hoeft een spits ook niet. Hij was twee keer op het juiste moment op de juiste plaats, waardoor hij kon scoren. Piroe heeft alles gedaan wat hij moest doen.'

Bekijk hier de doelpunten:

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Championship
Meer over Championship
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.