Van Hecke en De Zerbi bespreken dromen na voetbalshow op Old Trafford

Reacties

Jan Paul van Hecke heeft genoten van het optreden met Brighton & Hove Albion op Old Trafford. The Seagulls overklasten het Manchester United van manager Erik ten Hag, ook tot groot genoegen van manager Roberto De Zerbi.

Van Hecke en De Zerbi bespreken dromen na voetbalshow op Old Trafford
© Pro Shots
Manchester United
Manchester United
1 - 3
Brighton & Hove Albion
Brighton & Hove Albion

Van Hecke kreeg net als Joël Veltman een basisplaats bij Brighton in het uitduel met Manchester United. 'Ik kon me geen betere middag wensen', zei de glunderende verdediger bij Viaplay. 'We weten dat we goed in vorm zijn en we hebben ook alle vertrouwen, maar als je in zo'n historisch stadion met 1-3 wint, dan is dat geweldig.'

Brighton-manager De Zerbi gaf Van Hecke net als voor de interlandperiode tegen Newcastle United (3-1 zege) het vertrouwen. 'Het vertrouwen krijgen van de trainer is natuurlijk altijd fijn. Vandaag ging het denk ik weer goed, dus dat betaalt zich uit dan', aldus de mandekker, die hoopt zich in beeld te kunnen spelen bij bondscoach Ronald Koeman.

'Nou ja, dat is een beetje vroeg om te zeggen na een paar wedstrijden op het hoogste niveau waarin het goed is gegaan', antwoordde Van Hecke op de vraag of Koeman hem niet een keer moet gaan bellen. 'Ik wacht het af. Maar het is wel een droom voor mij, Als dat gebeurt, dan zal ik de gelukkigste man van de wereld zijn.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Droom
De Zerbi zag zijn elftal domineren in Manchester. 'We hebben een geweldige wedstrijd gespeeld. Ook als het even minder gaat, moeten wij ons vasthouden aan onze speelstijl. Dat is ons DNA en daar moeten we niet van afwijken. We maakten er nu drie, maar het hadden er nog veel meer kunnen zijn', zei de Italiaan tegen Sky Sports.

'Ik mag mezelf gelukkig prijzen dat ik met dit mag werken. Het voelt als een soort droom waarin we nu zitten en ik geniet er intens van om dit team zo te zien spelen. Ik ben enorm trots. Donderdag volgt weer een historische avond voor iedereen bij de club. Hopelijk kunnen we mooie nieuwe herinneringen maken', aldus De Zerbi over de aanstaande Europa League-ontmoeting met AEK Athene, het Europese debuut van de club, een van de tegenstanders van Ajax.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.