Van Halst over toekomst Hake: 'Op een gegeven moment moet je ingrijpen'

Reacties

FC Twente is het seizoen dramatisch begonnen. De Tukkers evenaarden zondagmiddag een stokoud clubrecord door voor de zevende keer op rij te verliezen in de Eredivisie. De positie van trainer René Hake begint te wankelen.

Van Halst over toekomst Hake: 'Op een gegeven moment moet je ingrijpen'

De afgelopen weken verschenen er berichten in de media dat de clubleiding zich aan het beraden was over de toekomst van Hake in Enschede. Technisch directeur Jan van Halst werd daar door FOX Sports na het duel in Rotterdam over aan de tand gevoeld. 'Dat soort vragen zijn altijd heel lastig zo kort na de wedstrijd', reageerde Van Halst.

'Natuurlijk staan we achter René en zijn we constant met evaluatieprocessen bezig. Wat René heeft aangegeven klopt, we hebben samen geïnitieerd dat ik met de spelers samen een evaluatiegesprek zou hebben. Dat was twee weken geleden. Het is absoluut niet zo dat de spelers bij mij hebben aangeklopt, we hebben hen juist uigenodigd.'

Zit er dan niemand op de wip op dit moment bij Twente? 'Ik kom al jaren uit het voetbal, René ook. Als je maar blijft verliezen, moet je op een gegeven moment misschien iets doen', zinspeelde Van Halst op een eventueel vroegtijdig vertrek van Hake, die het vorig jaar nog uitstekend deed bij Twente.

'Die conclusie en die analayse kunnen wij ook wel maken. Het is zorgen dat we niet meteen nu na de wedstrijd daar uitspraken over te doen. We gaan maandag weer praten met elkaar. Hoe kunnen we het verder ombuigen en zien we groei? Sommige jongens hebben net twee seconden met elkaar op het trainingsveld gestaan. Dat zegt wel heel veel', relativeerde Van Halst. 

'Dit FC Twente is gewoon een degradatiekandidaat'
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.