Twente evenaart vijftig jaar oud negatief clubrecord met verlies bij Sparta

Reacties

Sparta Rotterdam heeft zijn eerste overwinning van het Eredivisie-seizoen binnen. De Rotterdammers waren zondagmiddag in eigen huis met 1-0 te sterk voor FC Twente, dat nog steeds puntloos is.

Twente evenaart vijftig jaar oud negatief clubrecord met verlies bij Sparta

Trainer Alex Pastoor had tegen Twente voor het eerst een basisplaats ingeruimd voor Ragnar Ache. De negentienjarige spits was voor de interlandbreak goud waard voor Sparta door twee keer te scoren tegen NAC Breda en daarmee een punt te redden. Tegen de Tukkers mocht hij het vanaf de start proberen. Bij Twente maakten Thomas Lam en Luciano Slagveer hun debuut.

Ook met die nieuwe aanwinsten ging het weer mis voor Twente. Craig Goodwin volleerde in de negentiende minuut bij de tweede paal raak uit een voorzet van Loris Brogno: 1-0. Even daarvoor was Oussama Assaidi aan de andere kant nog gevaarlijk namens de bezoekers. Robert Mühren had even later een kans op de 2-0, maar verzuimde toe te slaan.

In de tweede helft was Mühren, die gehuurd wordt van Zulte Waregem, opnieuw dicht bij een treffer. Na een prima steekpass van invaller Stijn Spierings raakte de aanvallende middenvelder de lat. Twente stelde daar bijzonder weinig tegenover. In negentig minuten voetballen op Het Kasteel produceerde de ploeg van trainer René Hake slechts één schot op doel.

Twente staat daardoor na vier Eredivisie-duels nog steeds met lege handen. De ploeg uit Enschede evenaart bovendien een negatief clubrecord door voor de zevende keer op rij te verliezen in de Eredivisie. Dat gebeurde Twente voor het laatst in 1966. Aanvoerder Stefan Thesker moest er in de slotfase ook nog vanaf met zijn tweede gele kaart.

Voor Sparta betekent de zege een flinke meevaller op de ranglijst. De ploeg van Pastoor heeft nu vijf punten en verlaat de onderste regionen. Volgende week wacht een thuisduel met AZ, Twente ontvangt FC Utrecht.

'Dit FC Twente is gewoon een degradatiekandidaat'
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.