Van Ginkel maakt reputatie als PSV-talisman waar

Reacties

Met een benutte strafschop legde Marco van Ginkel zaterdag de basis voor PSV's zege op NEC, en bewees hij ook van onschatbare waarde te zijn voor de Eindhovenaren.

Van Ginkel maakt reputatie als PSV-talisman waar

Sinds de hervatting van de Eredivisie werden er zes speelronden afgewerkt en in elke wedstrijd was Van Ginkel betrokken bij een doelpunt, iets wat geen enkele Eredivisie-speler hem kan nazeggen. Hij scoorde tegen Excelsior, SC Heerenveen, FC Utrecht en NEC. Tegen AZ en Heracles Almelo verzorgde hij een assist.

Dat hij zijn bijzondere reeks tegen NEC voortzette, had Van Ginkel te danken aan zijn eigen initiatief. Hij had er bij trainer Phillip Cocu namelijk op aangedrongen dat hij de strafschoppen, al langer een heikel thema bij PSV, zou nemen.

'Ik ben naar de trainer gegaan en heb gezegd dat ik ze wel zou willen nemen. De meeste jongens die het zouden kunnen doen hadden al eens gemist en ik nog niet, dus nu was het mijn beurt', aldus de in januari van Chelsea overgekomen middenvelder tegen de NOS. 'Ik voelde wel een beetje spanning, maar ik had wel het gevoel dat hij erin zou gaan. De keeper ging naar de hoek, maar als het schot hard genoeg is, kan de keeper er niet bij.'

Door de zege op NEC is PSV al zes duels achtereen foutloos. Volgende week wacht de kraker tegen Feyenoord, waarin de kampioen moet aantonen dat het ook dit seizoen nog een rol kan spelen in de titelstrijd.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.