Van Geel: 'Kongolo gaat Clasie, De Vrij en Martins Indi achterna'

Reacties

Martin van Geel verwacht dat Terence Kongolo in de toekomst een transfer naar een Europese topcompetitie maakt. Dat liet de technisch directeur van Feyenoord woensdag weten bij de contractverlenging van de 23-jarige verdediger.

Van Geel: 'Kongolo gaat Clasie, De Vrij en Martins Indi achterna'

Kongolo zette zoals verwacht zijn handtekening onder een verbintenis die hem één jaar langer in De Kuip houdt. Daardoor hoeven de Rotterdammers hem komende zomer nog niet te verkopen, iets wat bij zijn oude tot 2018 lopende arbeidsovereenkomst wel het geval was geweest. In februari liet Kongolo al weten ooit de stap naar een grotere competitie te willen maken.

Van Geel juicht het toe dat Feyenoord het moment waarop de drievoudig international dat doet nog even heeft uitgesteld. 'Wij zijn blij dat we het contract van Terence – net als vorig jaar – opnieuw tussentijds hebben kunnen verlengen. Terence is inmiddels al een aantal seizoenen een belangrijke speler, ook omdat hij als centrale verdediger én linksback uit de voeten kan.'

Transfer
De td van Feyenoord verwacht dat Kongolo zijn transfer nog wel krijgt. 'Ik ben er nog altijd van overtuigd dat hij in de toekomst een vergelijkbare stap kan maken als andere spelers die via onze jeugdopleiding in het eerste elftal zijn doorgebroken, zoals Stefan de Vrij, Bruno Martins Indi en Jordy Clasie', zegt Van Geel woensdagmiddag op de clubwebsite.

Bruno Martins Indi, Stefan de Vrij en Jordy Clasie in het seizoen 2013/14, het laatste jaar dat ze samenspeelden bij Feyenoord.
Bruno Martins Indi, Stefan de Vrij en Jordy Clasie in het seizoen 2013/14, het laatste jaar dat ze samenspeelden bij Feyenoord.

De Vrij en Martins Indi vlogen in de zomer van 2014 uit, toen ze voor circa zeven miljoen euro een transfer maakten naar respectievelijk Lazio en FC Porto. Een jaar later vertrok Clasie voor twaalf miljoen euro naar het Southampton van manager Ronald Koeman. De 25-jarige middenvelder is voorlopig de laatste zelfopgeleide speler die Feyenoord voor veel geld verkocht.

Het is niet uitgesloten dat Clasie komende zomer een opvolger krijgt, maar Kongolo is na Sven van Beek (2019), Karim El Ahmadi (2019), Bilal Basaçikoglu (2020) en Rick Karsdorp (2021) al de vijfde speler uit de A-selectie die dit jaar zijn contract heeft verlengd. Het getuigt van vertrouwen in de toekomst. 'Zelf ziet Terence ook perspectief om bij Feyenoord op de ingeslagen weg door te gaan.'

Kongolo speelde dit seizoen 29 officiële duels voor het elftal van trainer Giovanni van Bronckhorst, die door blessures niet altijd een beroep kon doen op de linksbenige verdediger. Sinds zijn debuut op 14 april 2012 speelde de zelfopgeleide verdediger 136 wedstrijden voor Feyenoord, dat afstevent op de eerste landstitel sinds 1999. De eerste mogelijkheid daarvoor is het uitduel met Excelsior op zondag 7 mei.

Feyenoord neemt in Arnhem laatste lastige horde
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.