Van Gaal wil transfermarkt op voor snelle buitenspeler

Reacties

Louis van Gaal ziet zich genoodzaakt om komende winter opnieuw de transfermarkt op te gaan. De manager van Manchester United heeft na de 2-0 overwinning op West Bromwich Albion opnieuw benadrukt dat zijn ploeg behoefte heeft aan snelle buitenspelers.

Van Gaal wil transfermarkt op voor snelle buitenspeler

'Ik heb in mijn eerste jaar al vaak gezegd dat we snelheid en creativiteit nodig hebben', zei Van Gaal in Engelse media. 'Nu spelen we met Jesse Lingard en hij is niet de snelste winger in de wereld, net als Mata. Dus we moeten eerst dat probleem oplossen. Dan kunnen we bekijken hoe we gaan spelen en hoe we de balans behouden met snelle buitenspelers in de ploeg.'

Om aan die behoefte te voldoen, trok United vorig jaar al een recordbedrag van 75 miljoen euro uit voor de inmiddels alweer aan Paris Saint-Germain verkochte Ángel di María. Afgelopen zomer kwam Memphis Depay voor 27,5 miljoen euro over van PSV, maar de 21-jarige Oranje-international is na een wisselvallig begin op de bank beland. De laatste vier competitieduels kwam hij niet meer in actie.

Juan Mata en Jesse Lingard namen zaterdag tegen West Bromwich Albion de treffers voor hun rekening, maar zijn volgens Louis van Gaal niet snel genoeg.
Juan Mata en Jesse Lingard namen zaterdag tegen West Bromwich Albion de treffers voor hun rekening, maar zijn volgens Louis van Gaal niet snel genoeg.

En dus wil Van Gaal opnieuw zijn heil zoeken op de transfermarkt, ook al schroomt de Nederlandse manager er niet voor jeugdspelers als Lingard en de achttienjarige Cameron Borthwick-Jackson een kans te geven. 'Maar het hangt af van de revalidatie van Luke Shaw en wat ik kan kopen', zei Van Gaal. 'Ik wil heel veel spelers hebben, maar ze zijn niet allemaal te koop.'

Jeugdopleiding
Te veel volwaardige spelers in zijn selectie wil Van Gaal ook weer niet. 'Want dan zou ik geen kans kunnen geven aan jonge spelers. Dat is waarom ik veel spelers heb verkocht of verhuurd.' Het leidde zaterdag niet alleen tot het debuut van linksback Borthwick-Jackson (als vervanger van de vermoeide Marcos Rojo), ook zat de zeventienjarige Belg Axel Tuanzebe vorige week al bij de selectie toen Phil Jones ziek was.

'Als manager ben ik me er heel goed van bewust dat het veel beter is om spelers van je eigen jeugdopleiding een kans te geven, dan spelers van een andere cultuur of uit een ander land te kopen. En daar zijn genoeg voorbeelden van in mijn trainersloopbaan. Dat is ook geen verrassing voor het bestuur, dat weten ze', legde Van Gaal zijn filosofie nog maar eens uit.

Een goed voorbeeld van dat beleid is de ontwikkeling van Lingard. De 22-jarige vleugelspits kwam inmiddels zeven keer in actie voor The Red Devils, opende zaterdag de score en wordt al in verband gebracht met een debuut voor de Engelse nationale ploeg. 'Maar dat is nog veel te vroeg', zei Van Gaal echter. 'Ik ben blij met zijn bijdrage tot nu toe, maar we moeten afwachten hoe constant hij is.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.