Van Gaal sneert naar Oranje: 'Veredeld stelletje sterren'

Reacties

Louis van Gaal heeft van zich doen spreken. De voormalig bondscoach van Oranje was aanwezig op het complex van de KNVB tijdens de uitzwaaitraining van de Oranje Leeuwinnen. In zijn speech nam hij Oranje op de hak.

Van Gaal sneert naar Oranje: 'Veredeld stelletje sterren'

De Oranje Leeuwinnen bereiden zich voor op hun deelname aan de Olympische Spelen en tijdens de uitzwaaitraining werden onder andere prijzen uitgereikt. Bondscoach Sarina Wiegman en spits Vivianne Miedema vielen vorig jaar al in de prijzen en Van Gaal was aanwezig om de prijzen uit te reiken.

Hij haakte met de microfoon in zijn hand in op het EK van Oranje, dat eindigde in de achtste finale door toedoen van Tsjechië. 'Kijk naar het EK. Dan zie je dat een veredeld stelletje sterren het niet kunnen. Ik heb onder Sarina altijd gezien dat er een team stond. Dat voor elkaar door het vuur gaat. Dus zorg ervoor dat je als team naar de Olympische Spelen gaat om daar goud te halen. Veel succes!'

Dat Van Gaal zich zo uitspreekt over het elftal van Oranje is pikant. De voormalig coach van Ajax, AZ, Barcelona, Bayern München en Manchester United wordt in de media nadrukkelijk naar voren geschoven om de vertrokken Frank de Boer op te volgen als keuzeheer van Oranje. Onder anderen Andries Jonker noemde Van Gaal zaterdag nog in de talkshow VI EK Live de ideale kandidaat.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.