Jonker ziet in 'veranderde' Van Gaal ideale kandidaat voor Oranje

Reacties

Als het aan Telstar-trainer Andries Jonker ligt, belt de KNVB straks als eerste met Louis van Gaal als de zoektocht naar een opvolger van de opgestapte bondscoach Frank de Boer start.

Jonker ziet in 'veranderde' Van Gaal ideale kandidaat voor Oranje
© Pro Shots

'Voor mij is één en één twee', stelt Jonker in de talkshow VI EK Live. 'Je moet bij de KNVB iemand hebben die af en toe roept. Iemand die zegt, ik denk dat we die kant op moeten met het Nederlands elftal. Dan blijft er maar één over', doelt de coach die bij Barcelona en Bayern München met Van Gaal werkte op zijn collega.

Jonker kent Van Gaal en verwacht dat hij niet per definitie 'nee' zegt tegen een nieuwe terugkeer bij Oranje. 'Hij roept altijd dat hij geen trainer meer wil zijn. Ik denk de situatie iets beter te kennen. Elke dag naar de club, dat wil hij niet meer. Maar een eindtoernooi of een kortdurende kwalificatie kan je hem vragen. Bel hem, dan weet je het. Hij kan dit plooien, of de spelers het leuk vinden of niet.'

Er zat een verschil van dag en nacht tussen de Van Gaal die Jonker in het verleden leerde kennen en de Van Gaal die voor de spelersgroep van Oranje stond op het WK van 2014. 'Ik denk dat Van Gaal in 2014 plooibaar en sociaal was, meedacht en overlegde met iedereen. Zelfs ik heb daar een paar keek opgekeken. Van Gaal is mee veranderd met de ontwikkelingen van spelers en de maatschappij.'

Bekijk hier de hele liveshow met Andries Jonker terug.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.