Van Gaal neemt Zuid-Amerikanen wel mee naar Moskou

Reacties

Louis van Gaal heeft Sergio Romero en Antonio Valencia (foto) in zijn twintigkoppige wedstrijdselectie opgenomen voor het Champions League-bezoek van Manchester United aan CSKA Moskou van woensdagavond.

Van Gaal neemt Zuid-Amerikanen wel mee naar Moskou

De groepsgenoot van PSV in het miljoenenbal moest de twee Zuid-Amerikanen zaterdag in het competitieduel met Everton (3-0 zege) nog missen, omdat de internationals van respectievelijk Argentinië en Ecuador nog niet voldoende hersteld waren van hun terugreis naar Engeland. 'Ze moesten herstellen van hun jetlag, daarom vond ik het niet verstandig hen mee te nemen', zegt Van Gaal maandagavond op de website van Manchester United.

Vooral de aanwezigheid van Valencia kan Van Gaal goed gebruiken. Door blessures ontbreken er met Luke Shaw en Ashley Young al twee andere kandidaten voor de backposities in Rusland. Ook Paddy McNair en de zieke James Wilson reizen niet mee. En Van Gaal heeft zich ingedekt voor meer slecht nieuws uit de ziekenboeg. 'Ik neem twintig spelers mee. Het is een vlucht van vier uur. Als een speler ziek wordt, heb ik de andere speler al in mijn nabije omgeving.'

United, waar Memphis Depay en Daley Blind zaterdag op de bank zaten tegen Everton, heeft net als CSKA, PSV en VfL Wolfsburg drie punten in Groep B. De mannen van Van Gaal begonnen met een 2-1 nederlaag in Eindhoven, maar wonnen drie weken geleden op Old Trafford wel van de Duitse club van Bas Dost (2-1).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.