Van Gaal houdt woord: Oranje start met Vlaar en De Jong

Met uitzondering van de licht geblesseerde Bruno Martins Indi treedt het Nederlands elftal zaterdagmiddag (13.15 uur) tegen Japan aan met de opstelling die bondscoach Louis van Gaal eerder deze week al vrij had gegeven. Ron Vlaar is zoals aangekondigd de vervanger van de Feyenoord-verdediger.

Van Gaal houdt woord: Oranje start met Vlaar en De Jong

Dat Van Gaal woord houdt betekent dat Siem de Jong (foto) bij afwezigheid van aanvoerder Robin van Persie de centrumspits van Oranje is. De 24-jarige Ajacied is van origine een aanvallende middenvelder, maar bekleedt de laatste weken ook bij Ajax de rol van diepste spits.

In tegenstelling tot Van Persie zijn met Jeremain Lens en Arjen Robben de twee vaste vleugelspitsen van het Nederlands elftal wel van de partij tegen Japan. Rafael van der Vaart en Kevin Strootman moeten vanaf het middenveld voor toevoer zorgen.

In de rug van de twee linkspoten is Nigel de Jong de achterste man op het middenveld van Oranje. De 28-jarige controleur van AC Milan bewaakt de weg naar de defensie, die bestaat uit Daryl Janmaat, Stefan de Vrij, Vlaar en Daley Blind. Jasper Cillessen staat onder de lat.

Op de bank van de Cristal Arena in Genk zitten met Davy Pröpper en Joël Veltman twee spelers die mogelijk hun debuut als international gaan maken. Mochten de 22-jarige middenvelder van Vitesse en de 21-jarige verdediger van Ajax invallen, dan stijgt het aantal debutanten tijdens de twee termijnen van Van Gaal als bondscoach naar 35.

Japan
Japan start zaterdagmiddag met twee oude bekenden. De twee voormalige VVV-Venlo-spelers Keisuke Honda (CSKA Moskou) en Maya Yoshida (Southampton) kregen respectievelijk een plek op het middenveld en in de defensie van bondscoach Alberto Zaccheroni. Shinji Kagawa (Manchester United) moet het doen met een rol als reserve.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen