Sterk Oranje vertoont gelijkenis met opmaat naar WK 2010

Hoewel de interlands tegen Japan (zaterdag) en Colombia (dinsdag) van vriendschappelijke aard zijn, staat er voor Nederland wel degelijk iets op het spel in de confrontaties. Als Oranje beide oefenduels zonder verlies blijft, sluit de formatie van Louis van Gaal 2013 ongeslagen af.

Sterk Oranje vertoont gelijkenis met opmaat naar WK 2010

Dat lukte Nederland in de historie slechts twaalf maal. De laatste keer dat Oranje een jaar ongeslagen bleef was in 2009, uitgerekend ook een jaar voorafgaand aan een WK. Op de eindronde in Zuid-Afrika van 2010 haalde de formatie van de toenmalige bondscoach Bert van Marwijk de finale, waarin Spanje te sterk was.

Nederland speelde dit jaar al tien wedstrijden, waarvan er zeven in winst en drie in een gelijkspel eindigden. De grootste overwinning werd op 11 oktober geboekt, toen Hongarije in De Arena met 8-1 werd verslagen. Het interlandjaar ging voor Oranje op 6 februari van start met een gelijkspel tegen Italië (1-1).

Slechts één ander land uit de top tien van de wereldranglijst is dit kalenderjaar nog ongeslagen: Engeland. Of de Engelsen die status kunnen behouden is net als bij Nederland de vraag. Engeland oefent dezer dagen tegen Chili (vrijdagavond) en volgende week dinsdag tegen Duitsland.

Colombia, de nummer vier van de wereld en dinsdag de opponent van Oranje, verloor dit jaar van Venezuela (1-0) en Uruguay (2-0). Japan, 44ste op de lijst, kreeg in 2013 al acht keer een nederlaag te verwerken, waaronder tegen Jordanië (2-1), Bulgarije (2-0) en Wit-Rusland (1-0).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen