Van Gaal hoopt op groen licht van FIFA: 'We onderzoeken of het mag'

Reacties

Louis van Gaal wil met vier doelmannen naar het WK. Wereldvoetbalbond FIFA besloot enkele maanden geleden dat de WK-selectie niet uit de gebruikelijke 23 spelers mag bestaan, maar uit 26. Een van die drie extra spelers wordt een keeper, als het aan Van Gaal ligt.

Van Gaal hoopt op groen licht van FIFA: 'We onderzoeken of het mag'
© Pro Shots

De KNVB is er echter nog niet zeker van of dat is toegestaan, vertelde Van Gaal op de persconferentie. 'De FIFA is daar niet zo vrijgevig mee, wij moeten nog onderzoeken of die vierde speler een keeper mag zijn. Volgens mij moet het zelfs een vierde keeper zijn.' Van Gaal selecteerde voor de huidige interlandperiode al vier keepers: Jasper Cillessen (NEC), Mark Flekken (SC Freiburg), Andries Noppert (SC Heerenveen) en Remko Pasveer (Ajax).

Van Gaal zegt het liefst vier doelmannen te willen. 'Want keepers zijn een speciaal volk. Die kun je niet zomaar vervangen. Een speler op een bepaalde positie kun je vervangen door een speler die normaal gesproken op een andere positie speelt, maar een keeper niet. Als we een kans krijgen om meer spelers te selecteren, moet daar een keeper bij zijn, omdat het een specifieke functie is in een elftal.'

Uit de regels die de FIFA heeft opgesteld voor het WK 2022 blijkt niet dat een selectie met vier doelmannen verboden is. In artikel 24, dat betrekking heeft op de WK-selecties, staat dat de definitieve selectie uit maximaal 26 spelers mag bestaan, 'van wie ten minste drie keepers'.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Programma Oranje


Do 22 sep. 2022

Zo 25 sep. 2022

UEFA Nations League

Stand Groep 4 UEFA Nations League 2022/2023

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Nederland
6
5
1
0
14-6
+8
16
2
België
6
3
1
2
11-8
+3
10
3
Polen
6
2
1
3
6-12
-6
7
4
Wales
6
0
1
5
6-11
-5
1
* Actueel tot en met 2 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland
Meer over Nederland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.