Van Foggia-reserve tot Oranje-held: Noppert wekt verbazing in Italië

Reacties

Ook in Italië is het Oranje-debuut van Andries Noppert niet onopgemerkt gebleven. Daags na het glansrijke optreden van de doelman komen diverse media uit het Zuid-Europese land superlatieven tekort om het sprookje van de voormalige Serie B-doelman te beschrijven.

Van Foggia-reserve tot Oranje-held: Noppert wekt verbazing in Italië
© Pro Shots
Senegal
Senegal
0 - 2
Nederland
Nederland

'Het voetbalverhaal van Noppert klinkt werkelijk als een sprookje', kopt Il Mattino. 'Waarschijnlijk had de hoofdpersoon van het verhaal er zelf nooit over nagedacht.'

De 28-jarige Noppert stond van januari 2018 tot de zomer van 2019 op de loonlijst bij Serie B-club Foggia, waar hij tot acht competitieoptredens kwam. 'Van Foggia naar Doha: Noppert is de toevallige held van Oranje', aldus La Repubblica. 'Noppert is een lange slungel met twee dusdanig dunne benen dat het bijna lijkt alsof hij geen kuiten heeft met alle atleten om zich heen.'

Noppert draagt in Italië de bijnaam Grattacielo, wat neerkomt op 'wolkenkrabber'. Met zijn opwachtingen bij Foggia liet hij weinig sporen na. Om een aantal randzaken wordt hij beter herinnerd. Zo wordt er onder meer gerefereerd aan het voorval waarbij zijn auto werd gestolen. Die moest hij vervolgens terugkopen van de maffia. Daarvoor bedankte de Friese goalie vriendelijk. Ook zouden er video's rond hebben gecirculeerd waarop Noppert bier aan het drinken was met de lokale fans.

Na zijn transfervrije vertrek uit Italië, tekende hij bij Dordrecht, waar hij ernstig geblesseerd raakte. Bij Go Ahead Eagles greep de boomlange doelverdediger de kans toen Warner Hahn gepasseerd werd. Afgelopen zomer ging hij met trainer Kees van Wonderen mee naar SC Heerenveen.

Wereldkampioenschap

Stand Groep A Wereldkampioenschap 2022 Qatar

Wereld

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Nederland
3
2
1
0
5-1
+4
7
2
Senegal
3
2
0
1
5-4
+1
6
3
Ecuador
3
1
1
1
4-3
+1
4
4
Qatar
3
0
0
3
1-7
-6
0
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.