Van Dijk wil naar de pluspunten kijken na comebackzege in Ierland

Reacties

Makkelijk was het zeker niet, maar Nederland behaalde ondanks een slecht begin drie belangrijke punten in Dublin. Aanvoerder Virgil van Dijk wil na een succesvolle interlandweek vooral de positieve punten benoemen.

Van Dijk wil naar de pluspunten kijken na comebackzege in Ierland
© Pro Shots
Ierland
Ierland
1 - 2
Nederland
Nederland

Tegenover de NOS kon de man van Liverpool er evengoed niet onderuit dat het begin in het Aviva Stadium beneden peil was. 'Ik heb ook aangegeven dat het moeilijk zou zijn, ik denk dat we in het begin niet allemaal even scherp waren. In de eerste 25 minuten gebeurt dat dan, en daarna wordt het beter, maar dan sta je wel 1-0 achter', aldus Van Dijk. 'Dat mag niet gebeuren, dat is duidelijk, maar het gebeurt wel.'

Snel wilde de centrumverdediger overschakelen naar de zaken die wél rooskleurig ogen. 'Ik kijk vooral naar het positieve vandaag: we hebben met veel strijd een manier gevonden om te winnen, daar ben ik wel trots op. We hebben vooral na rust passie en strijd getoond, dat is niet altijd even makkelijk', complimenteerde de kapitein zijn ploeg.

'Na 25 minuten vinden we ons ritme en worden we dominanter. We hebben de spelers om ons spel goed te kunnen uitvoeren, maar dat ging in het begin niet goed. Een wedstrijd duurt gelukkig negentig minuten, want we draaien het goed om. Goede overwinning, goede stap richting het EK, daar gaat het om. We hebben deze week een goede stap gezet, ik ben trots op twee goede overwinningen', vervolgde Van Dijk zijn lofzang.

De kritische punten, die zijn wat hem betreft aan de staf om te vinden en benoemen, voor nu rest hem het genot van zes punten en twee zeer grote stappen richting Duitsland. 'Ik ben iemand die naar het positieve kijkt. De trainer en de staf zullen zeker de verbeterpunten laten zien, daar gaan we aan werken, maar op de zes punten ben ik heel trots na de moeilijke periode in juni.'

EK-kwalificatie

Stand Groep B EK-kwalificatie 2024 Germany

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Frankrijk
8
7
1
0
29-3
+26
22
2
Nederland
8
6
0
2
17-7
+10
18
3
Griekenland
8
4
1
3
14-8
+6
13
4
Ierland
8
2
0
6
9-10
-1
6
5
Gibraltar
8
0
0
8
0-41
-41
0
* Actueel tot en met 19 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland
Meer over Nederland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.