'Van Dijk was bij Southampton al de beste verdediger ter wereld'

Reacties

Sinds Virgil van Dijk voor Liverpool speelt wordt de Oranje-international regelmatig overladen met complimenten. Leicester City-manager Claude Puel vond in zijn tijd bij Southampton echter al dat Van Dijk de beste verdediger ter wereld was.

'Van Dijk was bij Southampton al de beste verdediger ter wereld'

Van Dijk speelde in het seizoen 2016/17 onder Puel bij Southampton en droeg zelfs enige tijd de aanvoerdersband, voordat hij in januari een zware enkelblessure opliep die hem de rest van het seizoen aan de kant hield. In juni 2017 vertrok de Franse opvolger van Ronald Koeman vervolgens bij The Saints. Van Dijk maakte in dat ene jaar echter al grote indruk op de manager.

'Toen ik bij Southampton arriveerde was hij natuurlijk al een goede speler en ik zei toen al dat hij voor mij de beste verdediger ter wereld was, maar hij zat te veel in zijn comfort zone', zei Puel in aanloop naar het Premier League-duel tussen Leicester en Liverpool van woensdagavond. 'Bij Liverpool is hij in een andere dimensie terechtgekomen. Hij is een fantastische speler.'

Ook nu Van Dijk inmiddels ruim een jaar voor Liverpool speelt, is Puel nog altijd erg gecharmeerd van zijn voormalige pupil. 'Mijn mening over hem is niet veranderd bij Liverpool. Hij is sterk, snel en technisch goed en kan heel goed met het spelen onder druk omgaan. Bij Southampton was hij al de beste verdediger ter wereld, bij Liverpool heeft hij dat nog maar eens bevestigd.'

Overigens is het nog niet helemaal zeker dat het woensdagavond op Anfield van een weerzien komt tussen Van Dijk en Puel. De 27-jarige verdediger werd ziek nadat Liverpool vorige week terugkeerde van het trainingskamp in Dubai, maar heeft maandag en dinsdag weer meegetraind met de selectie. Koploper Liverpool vergroot bij een zege op Leicester het gat met Manchester City tot zeven punten.

Claude Puel en Virgil van Dijk tijdens het seizoen 2016/17 als manager en speler van Southampton.
Claude Puel en Virgil van Dijk tijdens het seizoen 2016/17 als manager en speler van Southampton.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.