Liverpool juicht na blamage Manchester City

Reacties

Manchester City heeft zichzelf lelijk in de vingers gesneden in de achtervolging op Premier League-koploper Liverpool. Op bezoek bij laagvlieger Newcastle United werd de ploeg van Pep Guardiola ondanks een droomstart keihard afgestraft voor het ongeïnspireerde spel.

Liverpool juicht na blamage Manchester City
Newcastle United
Newcastle United
2 - 1
Manchester City
Manchester City

Voorafgaand aan de wedstrijd besprak Newcastle United-manager Rafa Benítez nog de penibele situatie van zijn ploeg, die tot dinsdag zeventiende stond, slechts twee punten boven de degradatiestreep. Hij koesterde namelijk het feit dat The Magpies een veel beter doelsaldo hebben dan de concurrentie. 'Het heeft geen enkele zin om aanvallend te spelen en vervolgens met 1-6 onderuit te gaan', sprak hij. 'Moeten we in zo'n geval blij zijn met het feit dat we het in ieder geval geprobeerd hebben? Nee, dat kun je niet maken. Dat is slecht voor het zelfvertrouwen van de spelers.'

Hij nam zelfs de term 'schadebeperking' in de mond, maar dat plannetje van de Spanjaard leek welgeteld 24 seconden stand te houden. Na een voorzet van Raheem Sterling gaf de uitglijdende David Silva de bal met het hoofd wat gelukkig voor, waarna Sergio Agüero op de goede plek stond om de 0-1 binnen te schieten. Een kwartiertje later leek de Argentijn uit een vrije trap van Kevin De Bruyne zelfs al knap de 0-2 te maken, maar die goal werd afgekeurd. De Belg nam de vrije trap namelijk te snel en kreeg daarvoor zelfs geel.

Na de spectaculaire openingsfase oogde City vooral heel erg plichtmatig, tot chagrijn van jubilaris Guardiola. Het was voor de Spaanse manager zijn honderdste Premier League-duel, bij een zege had hij een record gepakt. Van de voorgaande 99 wedstrijden won hij er namelijk 73. José Mourinho won in het verleden 73 van zijn eerste honderd wedstrijden, de 74ste overwinning had Guardiola wat dat betreft voorbij zijn rivaal geholpen.

Dat gebeurde echter niet, omdat de thuisploeg optimaal gebruikmaakte van het volkomen apathische spel van City. Kort nadat De Bruyne ontsnapte aan zijn tweede gele kaart viel de bal plotseling voor de rechter van Salomón Rondón. De spits uit Venezuela schoot de 1-1 binnen, maar het werd tien minuten voor tijd nog mooier voor Newcastle. Na een onhandige overtreding van Fernandinho in de zestien benutte Matt Ritchie de toegekende penalty: 2-1. 

Door de misstap van City heeft Liverpool - een voormalige werkgever van Benítez - weer een iets riantere uitgangspositie aan kop van de Premier League. Het gat met de belangrijkse concurrent blijft natuurlijk vier punten, maar The Reds van Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum hebben nu één wedstrijd minder gespeeld. Liverpool ontvangt woensdag Leicester City op Anfield en kan het gat dus naar zeven punten brengen.

Premier League

Stand Premier League 2018/2019

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
32
2
4
95-23
+72
98
2
Liverpool
38
30
7
1
89-22
+67
97
3
Chelsea
38
21
9
8
63-39
+24
72
4
Tottenham Hotspur
38
23
2
13
67-39
+28
71
5
Arsenal
38
21
7
10
73-51
+22
70
6
Manchester United
38
19
9
10
65-54
+11
66
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.