Van Dijk waarschuwt teamgenoten: 'Ajax is net Liverpool'

Reacties

Virgil van Dijk hoopt vanavond tegen Ajax te laten zien dat Liverpool nog altijd tot de beste clubs van de wereld behoort, maar is beducht voor de kwaliteiten van de ploeg van trainer Alfred Schreuder. Van Dijk ziet een overeenkomst tussen Liverpool en Ajax dit seizoen.

Van Dijk waarschuwt teamgenoten: 'Ajax is net Liverpool'
© Pro Shots
Ajax
Ajax
0 - 3
Liverpool
Liverpool

Liverpool ging afgelopen weekend verrassend onderuit bij Nottingham Forest, maar won in de tien dagen daarvoor nog van West Ham United (1-0) en Manchester City (1-0) en haalde uit bij Rangers FC (1-7). Van Dijk beseft dat The Reds, achtste in de Premier League, nog naar stabiliteit zoeken en ziet dat ook terug bij tegenstander Ajax.

'Ajax presteert net als wij wisselvallig. Tegen RKC zaterdag in de eerste helft gaven ze veel kansen weg. Ajax is net Liverpool. Als het even wat minder gaat, dan is er snel veel druk en kritiek. Maar Ajax heeft dit seizoen ook al laten zien dat het heel goed kan voetballen. Wij zijn gewaarschuwd', vertelde Van Dijk op een persconferentie.

Fantastische sfeer
De aanvoerder van het Nederlands elftal hoopt dat Liverpool dit seizoen vaker het niveau kan aantikken van de gewonnen topper op Anfield tegen City. 'Toen lieten we het wel zien. En dat is nog niet zo lang geleden hè? We hebben zo’n vijf jaar heel constant op een hoog niveau gespeeld. Dat constante missen we een beetje nu. Maar het seizoen is nog lang.'

'Ik denk dat er ook dit seizoen nog steeds heel mooie dingen voor ons kunnen gebeuren. We moeten hard werken en ons zelf verbeteren. Maar laten we niet vergeten om ook te genieten op het veld. Daar begint het vaak mee', aldus Van Dijk, die uitkijkt naar zijn tijdelijke terugkeer in Nederland. 'Op dit soort avonden kan hier een fantastische sfeer hangen.'

UEFA Champions League

Stand Groep A UEFA Champions League 2022/2023

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Napoli
6
5
0
1
20-6
+14
15
2
Liverpool
6
5
0
1
17-6
+11
15
3
Ajax
6
2
0
4
11-16
-5
6
4
Glasgow Rangers
6
0
0
6
2-22
-20
0
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.