Van Dijk verongelijkt: 'Scheidsrechter had niet zijn beste dag'

Reacties

Liverpool is na het gelijkspel tegen Napoli (1-1) nog niet zeker van een vervolg in de Champions League. Virgil van Dijk wees verongelijkt naar de arbitrage.

Van Dijk verongelijkt: 'Scheidsrechter had niet zijn beste dag'
© Pro Shots

De openingstreffer van Napoli riep zeker in het Engelse kamp discussie op. Dries Mertens maakte in de ogen van Liverpool een overtreding op Van Dijk in de aanloop naar zijn doelpunt. De arbitrale leiding, inclusief de VAR, zag geen brood in de claims van The Reds.

Van Dijk had zo zijn eigen gedachten bij de beslissing van arbiter Carlos del Cerro Grande. 'Natuurlijk, ik ga zonder enige reden liggen', zei de verdediger met ironie. 'Ik had de bal gewonnen en ik denk dat hij voor de bal wilde gaan. Hij raakte me en het was in mijn ogen een overtreding. De scheidsrechter had niet zijn beste dag. Het is wat het is.'

Bij Napoli hield hoofdpersoon Mertens zijn mond. 'We mogen niet', klonk het uit de mond van de Belgische aanvaller, die weet dat elk woord hem flink geld kan kosten vanwege de opgelegde zwijgplicht naar aanleiding van de boycot van een trainingskamp. Maar het zal hem deugd hebben gedaan dat hij juist ten koste van Van Dijk de score opende. Voor Mertens was het revanche voor vorig seizoen, toen hij door de Oranje-international op Anfield een zware tackle op zijn linkerenkel had moeten verduren.

De tegengoal was in de ogen van Van Dijk extra zuur, omdat Liverpool z'n zaakjes verder goed op orde had. 'Ik denk niet dat ze een kans hebben gehad los van de goal. Dus ja, we zijn teleurgesteld dat we niet hebben gewonnen', zei de verdediger, die zag hoe Dejan Lovren na ruim een uur de eindstand bepaalde op 1-1.

Manager Jürgen Klopp constateerde dat Napoli het zijn ploeg andermaal moeilijk had gemaakt. Het gelijkspel betekent dat uitschakeling nog tot de mogelijkheden behoort. Een nederlaag bij Red Bull Salzburg in combinatie met een zege van Napoli op Genk zou de groepsfase tot het eindpunt maken van de Champions League-ambities van The Reds. 'Mensen hadden gehoopt dat we het nu al hadden afgemaakt en dat ze van het duel met Salzburg een soort vakantie konden maken. Maar dat is niet gebeurd, sorry.'

UEFA Champions League

Stand Groep E UEFA Champions League 2019/2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Liverpool
6
4
1
1
13-8
+5
13
2
Napoli
6
3
3
0
11-4
+7
12
3
Red Bull Salzburg
6
2
1
3
16-13
+3
7
4
Genk
6
0
1
5
5-20
-15
1
* Actueel tot en met 29 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.