Liverpool is er nog niet na veelbesproken moment rond Van Dijk en Mertens

Reacties

Champions League-houder Liverpool is na vijf speelrondes nog niet zeker van overwintering in het elitetoernooi. The Reds hadden woensdag hun handen vol aan Napoli, dat net als Red Bull Salzburg nog in de race is.

Liverpool is er nog niet na veelbesproken moment rond Van Dijk en Mertens
© Pro Shots
Liverpool
Liverpool
1 - 1
Napoli
Napoli

Zes officiële duels zonder zege, een dictaat van de voorzitter dat niet werd opgevolgd en het vooruitzicht van torenhoge boetes voor spelers: Napoli leefde weleens rustiger toe naar een cruciaal duel. De formatie van Carlo Ancelotti stuitte op een Liverpool waar Virgil van Dijk wel, maar Georginio Wijnaldum niet in de basis stond.

De middenvelder verscheen alsnog snel binnen de lijnen, als vervanger van de geblesseerde Fabinho. Vlak na deze wissel opende Dries Mertens de score, een treffer waarover nog lang zal worden nagepraat. De Belg leek bij een luchtduel een overtreding op Virgil van Dijk te maken - de Nederlander was in elk geval aangeslagen - en sprintte vervolgens in het ontstane gat. Met een diagonaal schot klopte Mertens vervolgens Alisson.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Geluk bij een ongeluk voor Liverpool was dat Van Dijk het duel kon voortzetten. The Reds speelden echter onherkenbaar; kansen werden nauwelijks afgedwongen en de defensie oogde bij momenten kwetsbaar tegen 'handenbindertjes' Hirving Lozano en Mertens.

Na de hervatting voerde Liverpool de druk op en kwam Napoli stevig onder druk te staan. Bij de bezoekers stegen Kalidou Koulibaly en Alex Meret tot grote hoogten. De verdediger redde vlak voor de lijn bij een inzet van Roberto Firmino en de keeper hield onder anderen Mohamed Salah van scoren af. De bijna onvermijdelijke 1-1 viel in de 65ste minuut: Dejan Lovren kopte zeer fraai raak uit een corner van James Milner. Wie verwachtte dat Liverpool erop en erover zou gaan, kwam bedrogen uit. Napoli - waar Amin Younes nog inviel - verdedigde bekwaam en pakte een zeer belangrijk punt.

Genk
Genk
1 - 4
Red Bull Salzburg
Red Bull Salzburg

Als gevolg van een lichte blessure startte Erling Braut Haaland op de bank tegen de club die hij tijdens de eerste speelronde van deze Champions League op de pijnbank legde met liefst drie goals. Ook zonder de jonge doelpuntenmaker deed Red Bull Salzburg goede zaken. Beide clubs leken doelpuntloos de kleedkamer op te zoeken, maar de Oostenrijkse topclub sloeg razendsnel toe via eerst Patson Daka en daarna Takumi Minamino. In de 69ste minuut maakte Hee-Chan Hwang aan alle onzekerheid een einde, op aangeven van invaller Haaland. De 1-3 van Mbwana Samata was er een voor de statistieken, zeker nadat Haaland ook nog een duit in het zakje deed.

Bij Red Bull Salzburg deden ex-Ajacieden Rasmus Kristensen en Maximilian Wöber de hele wedstrijd mee. Door de nederlaag is Belgisch kampioen RC Genk uitgeschakeld voor een Europees vervolg.

Met tien punten gaat Liverpool aan de leiding in Groep C, maar Napoli (negen punten) en Red Bull Salzburg (zeven punten) zitten op het vinkentouw. Na de 4-3 nederlaag op Anfield heeft Red Bull Salzburg aan een 1-0 zege genoeg om Liverpool voor te blijven. Napoli ontvangt RC Genk op de laatste speeldag.

UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep E UEFA Champions League 2019/2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Liverpool
6
4
1
1
13-8
+5
13
2
Napoli
6
3
3
0
11-4
+7
12
3
Red Bull Salzburg
6
2
1
3
16-13
+3
7
4
Genk
6
0
1
5
5-20
-15
1
* Actueel tot en met 29 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.