Van Dijk looft Brobbey: 'Een groot talent, hij heeft eigenlijk alles'

Reacties

Virgil van Dijk en Liverpool hadden een succesvolle avond in de Johan Cruijff Arena. De zesvoudig Champions League-winnaar won met 0-3 van Ajax en plaatste zich voor de volgende ronde. Van Dijk stond na afloop dan ook tevreden voor de camera's.

Van Dijk looft Brobbey: 'Een groot talent, hij heeft eigenlijk alles'
© Pro Shots
Ajax
Ajax
0 - 3
Liverpool
Liverpool

Als eerste werd hem gevraagd wat het plan van Liverpool was voor de eerste twintig minuten. 'De storm overleven. Dat stormen van Ajax was van tevoren ook wel te verwachten, met het publiek erachter. Maar goed, dat moesten we overleven. En aan het eind van de eerste helft proberen we te gaan voetballen, en dan is het een boost om vlak voor rust te scoren.'

'Dat tweede doelpunt brengt rust in de ploeg. In de tweede helft gaan we wat wisselen, om Ajax proberen kapot te spelen enerzijds, en krachten te besparen anderzijds. Na rust willen ze komen en maken we best wel snel 2-0. Dan is het eigenlijk wel game over, en dan moet je het goed uitspelen. Dat had nog wel beter gekund', analyseerde Van Dijk op RTL 7.

De Liverpool-verdediger kwam als winnaar uit de strijd met Ajax-spits Brian Brobbey, maar had toch lovende woorden over voor zijn opponent. Moet Brobbey mee naar het WK? 'Dat is aan de bondscoach. Ik vind het een geweldige jongen. Een groot talent, hij heeft eigenlijk alles: hij is snel, sterk en kan goed afwerken. Hij kan een heel goed wapen zijn, maar het is aan de bondscoach. Ik dacht dat hij zei dat hij vandaag zou scoren, en dat hebben we gelukkig kunnen voorkomen', aldus de kolos uit Breda.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.