Gatenkaas bij Ajax neemt historische proporties aan

De Champions League-droom van Ajax lijkt definitief voorbij te zijn. Kort in de tweede helft is Liverpool dankzij goals Darwin Núñez en Harvey Elliott op een 0-3 voorsprong gekomen.

Ajax
Ajax
0 - 3
Liverpool
Liverpool

Darwin schreef in de eerste helft nog een onvoorstelbare misser op zijn naam, maar maakte zijn fout goed door in de tweede helft uit een hoekschop de 0-2 binnen te koppen. Ajax was nog niet eens van die klap bekomen toen Elliott even hierna al de volgende Liverpool-goal maakte. De jongeling schoot van dichtbij hard en hoog raak.

Ajax heeft inmiddels vijftien tegendoelpunten gekregen in dit Champions League-seizoen. Voor het eerst in de clubgeschiedenis kregen de Amsterdammers in drie Europese wedstrijden op rij minstens drie doelpunten om de oren.