Van Dijk ingehuurd voor Aziatische Champions League

Adelaide United verzekerde zich van Sergio van Dijk voor het aanstaande Aziatische Champions League-avontuur. De Nederlandse spits komt over van Brisbane Roar.

Van Dijk ingehuurd voor Aziatische Champions League

Van Dijk maakt bij Brisbane Roar naam als goalgetter. Adelaide United, dat dit seizoen pas 22 keer scoorde in 26 duels, zit juist verlegen om een scorende spits. De Nederlander speelt zaterdag zijn vijftigste en laatste wedstrijd voor Roar om zich vervolgens te melden in Adelaide.

'Natuurlijk verheug ik me erop te spelen in het belangrijkste clubtoernooi van Azië', zei van Dijk. 'Ik ben een spits en hoop dus voor doelpunten te kunnen zorgen en zo de ploeg aan successen te helpen.'

'Het vastleggen van Sergio voor de Champions League is fantastisch', zei coach Aurelio Vidmar. 'Hij zal zeker een versterking zijn voor onze selectie. Hij heeft flink wat ervaring, scoorde in de laatste twee jaar meer dan twintig keer en weet waar het doel staat.'

Trainer Vidmar zelf is niet van de partij als Adelaide United op 24 februari tegen regerend Aziatisch kampioen Pohang Steeler aan het Champions League-avontuur begint. De oud-Feyenoorder ontbeert de noodzakelijk papieren om tijdens de Champions League op de bank te zitten. Jeugdcoach Joe Mullen neemt de honneurs waar.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen