Van Dijk gaat Kluivert van alles vragen Down Under

De stage van Patrick Kluivert als trainer bij Brisbane Roar is groot nieuws in Australië. De 33-jarige voormalige vedette loopt twee weken mee bij de club van onder andere Sergio van Dijk.

Van Dijk gaat Kluivert van alles vragen Down Under

'Ik denk in Australië ervaring op te doen, die je nu eenmaal hard nodig hebt als trainer', zegt Kluivert in De Telegraaf. 'Hoewel de beste Australische voetballers in het buitenland spelen, is het niveau me in elk geval meegevallen. Voor een voetballand in ontwikkeling is het zelfs heel erg goed.'

Om het voetbal in Australië naar een hoger plan te tillen, worden steeds meer buitenlanders naar Down Under gelokt. Inmiddels is een heel contingent Nederlanders werkzaam aan de andere kant van de wereld. Van spelers als Victor Sikora en Bas van den Brink tot trainers en opleiders als bondscoach Pim Verbeek, Han Berger en John van 't Schip.

En nu dus ook Kluivert. 'Schitterend om iemand van zo'n kaliber bij ons te hebben', aldus Van Dijk, voormalig spits van FC Groningen, Helmond Sport en FC Emmen. 'Ik zal hem de komende tijd van alles vragen. Ik merk nu ook al dat door de invloed van alle Nederlandse mensen het voetbal verandert.'

Stiekem hoopt Brisbane Roar op een langer verblijf van Kluivert. 'Als we de play-offs halen zal ik hem onder druk zetten om ook voor ons te gaan spelen', glimlacht directeur Peter McLennan. 'Al weet ik dat hij straks andere verplichtingen heeft.' Kluivert kwam overigens in Brisbane terecht via zijn zaakwaarnemer Rob Jansen, die vijf procent van de aandelen van de club in bezit heeft.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen