Van Dijk: 'Het wordt een moeilijk seizoen met Southampton'

Reacties

Verdediger Virgil van Dijk denkt dat het geen makkelijk seizoen wordt met Southampton, dat deze zomer afscheid nam van de naar Everton vertrokken manager Ronald Koeman.

Van Dijk: 'Het wordt een moeilijk seizoen met Southampton'

'Het zal een moeilijk seizoen worden. Ik denk dat ieder team in de Premier League sterker is geworden, maar we weten dat we goed genoeg zijn', zegt Van Dijk, die vorig seizoen in zijn eerste jaar met The Saints direct zesde werd in de competitie en met 38 optredens een grote bijdrage leverde.

Behalve Koeman verlieten ook onder anderen Sadio Mané (Liverpool), Graziano Pellè (Shandong Luneng) en Victor Wanyama (Tottenham Hotspur) Southampton. Daartegenover stond deze zomer de komst van Nathan Redmond (Norwich City), Jérémy Pied (Olympique Nice), Pierre-Emile Højbjerg (Bayern München) en de nieuwe Franse manager Claude Puel (Olympique Nice).

Dankzij de zesde plaats van vorig seizoen plaatste Southampton zich direct voor de groepsfase van de Europa League. Voor Van Dijk is het Europees avontuur speciaal. 'We moeten ervan genieten. We zullen zien hoe het gaat lopen. Hopelijk kunnen we de poulefase overleven', zegt de zevenvoudig Oranje-international op de eigen clubwebsite.

Southampton neemt het zaterdag thuis in de eerste competitiewedstrijd op tegen Watford, dat vorig seizoen op de dertiende plaats eindigde.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.