Van der Werff waarschuwt Feyenoord, falende Malouda

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Van der Werff waarschuwt Feyenoord, falende Malouda

Vitesse sluit zaterdagavond het seizoen af met een uitwedstrijd tegen Feyenoord. Verdediger Maikel van der Werff, toch niet de meest spectaculaire spelers van de Eredivisie, waarschuwt de Rotterdammers alvast met een uitstekende omhaal. Ricky van Wolfswinkel is onder de indruk.

🎶@maikelvanderwerff is on fire.. Your defense is terrified.. @maikelvanderwerff is on fire.. Na Na Na Na Na Na Na.... 🎶

Een video die is geplaatst door Ricky Van Wolfswinkel (@rickyvw9) op

Rio Ferdinand nam in 2014 na een dienstverband van twaalf jaar afscheid bij Manchester United, maar hij is de gezichten bij zijn oude club nog niet vergeten, zo blijkt uit zijn vlog. De bikkelharde verdediger nam ook nog even de tijd om een elftal uit de jeugdopleiding toe te spreken dat onlangs met liefst 9-0 verloor van rivaal Manchester City. De boodschap: 'Als het geen pijn doet, hoor je niet bij deze club te spelen.'

• Manchester City-trainer Pep Guardiola werd onlangs gesignaleerd met doelman Claudio Bravo en zijn vrouw. 'Maar dat was puur om iets te regelen voor hun paspoorten. Normaal gesproken bel ik de vrouwen van mijn spelers niet!'

Florent Malouda voetbalt tegenwoordig in India bij Delhi Dynamos, maar strafschoppen nemen kan hij beter aan zijn ploeggenoten overlaten...

• De kerstsfeer heeft ook Arsenal bereikt. De spelers maken hun eigen kersttrui in deze video.

• Over kersttruien gesproken, daar hebben de supporters van PSV helemaal geen zin in. Hoofdsponsor Energiedirect wilde de 1.200 meereizende fans in een zelfgemaakte trui hijsen, maar dat zien ze niet zitten. De supporters weigeren mee te doen aan een commerciële boodschap. (Eindhovens Dagblad)

'Je tekent voor een bepaalde periode en dan wordt er van je verwacht dat je bepaalde arbeid levert.'
• Ajax-directeur Edwin van der Sar snapt maar weinig van de houding van middenvelder Nemanja Gudelj, die uit de selectie werd gezet omdat hij niet meer op de bank wilde zitten. 'Ik heb dit nog nooit meegemaakt. Hij bleef bij z'n standpunt. Nu komt de winterstop er aan, dus we moeten dan maar zien hoe dat loopt. Maar ik ben er geen voorstander van om hem heel makkelijk te laten gaan.' (AT5)

Voetbaltrainers anno 2016...

• Pep Guardiola heeft de spelers van Manchester City nooit een seksverbod opgelegd. 'Hij zei alleen dat we het voor middernacht moesten doen', zegt middenvelder Samir Nasri tegen Onze Mondial. Hij wordt dit seizoen verhuurd aan Sevilla en gaf in november in een interview aan dat seks van Guardiola alleen voor 12 uur mocht. 'Die uitspraken zijn verkeerd geïnterpreteerd. Hij heeft ons nooit iets verboden.'

• Cristiano Ronaldo wil na de Gouden Bal-winst ook letterlijk de grootste zijn. Voorafgaand aan de wedstrijd op het WK voor clubs tegen Club América (2-0) ging de Portugees op zijn tenen staan bij de teamfoto. Zo was hij net iets langer dan ploeggenoot Casemiro. Het is overigens niet de eerste keer dat Ronaldo ietwat geïmproviseerd de langste is bij de teamfoto van Real.

'Voetballers wisselen tegenwoordig sneller van club dan mijn vrouw van schoenen'
Willem II-directeur Berry van Gool is heel blij dat Jordens Peters nog voor de Tilburgers speelt. De verdediger was afgelopen zomer de hoofdrolspeler in een transfersoap toen SC Heerenveen hem wilde hebben. Maar Peters bleef en speelde eind november tegen Go Ahead Eagles zijn 150ste duel voor Willem II. 'Waar zie je dat tegenwoordig nog? Jordens is down to earth en een echt boegbeeld van onze club geworden', zegt Van Gool op de clubsite over de momenteel geblesseerde verdediger.

Na twee maanden droogte scoorde André-Pierre Gignac eind november eindelijk weer voor het Mexicaanse Tigres. De assist kwam van een hypnotiseur. De Franse spits bezocht John Milton, die in zijn shows het complete publiek hypnotiseert. 'Hij kwam in een andere staat van bewustzijn terecht', zei Milton tegen AFP over de hypnose van Gignac. De eerstvolgende wedstrijd legde Gignac tegen Pumas de bal al na vier minuten in het netje en bedacht hij deze originele manier om het te vieren.

• Rio Ferdinand laat zich van zijn gulle kant zien. De Manchester United-legende doneert voor een half miljoen pond (!) aan speelgoed om te voorkomen dat kinderen tijdens de Kerst geen cadeau krijgen. 'Ik ben zelf vader en ik kan het niet aanzien dat kinderen tijdens de Kerst niks krijgen.' Naast het speelgoed geeft Ferdinand 11.500 aan de daklozengemeenschap van Manchester. (Manchester Evening News)

Dirk Kuijt zit niet langer in de put. De aanvoerder van Feyenoord had woensdag met drie treffers een flink aandeel in de 5-1 bekerwinst van Feyenoord op ADO Den Haag. Alsof dat nog niet genoeg was, ging hij een potje golfen en latje trappen met Joost Luiten.

Door de koppositie in de Premier League zal de kerstsfeer bij Chelsea sowieso goed zijn, maar de Londenaren doen er nog een schepje bovenop met deze kerstvideo. Zo toont Eden Hazard zijn kersttrui en keept Thibaut Courtois met een miniversie van zichzelf.

Het rommelt bij Coventry City. Fans van de club besloten donderdag in het thuisduel met Sheffield United het veld te bestormen bij een 1-1 tussenstand omdat ze ontevreden zijn met eigenaar Sisu Capital. Veel effect had de actie niet, want de bezoekers wonnen alsnog door een late treffer van Billy Sharp. Sheffield schiet met Sharp, zullen we maar zeggen.

AC Milan viert vrijdag de 117de verjaardag. Gaan we dit beeld ooit weer zien?

Clarence Seedorf en Kaká na de Champions League-winst in 2007.
Clarence Seedorf en Kaká na de Champions League-winst in 2007.

Wereldwijd is er veel lof over de introductie van de video-scheidsrechter in het voetbal. Real Madrid-ster Luka Modric heeft echter weinig met deze nieuwe uitvinding. 'Het heeft niets met voetbal te maken', zei de Kroaat na afloop van het duel op het WK voor clubs met Club América.

Phil Neville heeft zijn hoop voor de Merseyside-derby van maandag tussen Everton en Liverpool op Ronald Koeman gevestigd. Volgens de oud-speler van The Toffees kan Koeman met zijn nuchtere blik Everton aan de overwinning helpen. 'Hij zal niet dat gevoel hebben bij de derby, omdat hij in Nederland en andere delen van Europa heeft gewerkt. Hij staat wat verder van de passie en de emotie van de wedstrijd. Voor hem is het gewoon de volgende wedstrijd en dat zal de spelers helpen om zich normaal op de wedstrijd voor te bereiden. Zonder emotie en met een heldere geest. Dat zal helpen.' (The Liverpool Echo)

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.