Van der Vaart legt taken in Denemarken neer door verhuizing naar Roemenië

Reacties

Rafael van der Vaart legt zijn werkzaamheden bij Esbjerg fB neer. De Nederlander was werkzaam als assistent-trainer van Lars Vind, maar gaat in Roemenië wonen met zijn vriendin Estavana Polman, die sinds kort handbalt voor Rapid Boekarest.

Van der Vaart legt taken in Denemarken neer door verhuizing naar Roemenië
© NOS

'Ik ga me volledig op jullie richten', zei Van der Vaart lachend bij Studio Voetbal, waarmee hij duidelijk maakte nog wel regelmatig te zullen aanschuiven in het praatprogramma. 'Ik vond het leuk in Denemarken, maar het is heel veel werk. Althans, ik denk dat trainers het laten lijken alsof het heel veel werk is, en dat ze een beetje overdrijven. Als assistent kun je het overdrijven.'

Of het nu wel of niet veel werk was: Van der Vaart legt zijn taken neer. 'Ja. Ik stop als trainer.' Esbjerg staat momenteel gedeeld eerste op het tweede niveau van Denemarken en hoopt te promoveren naar het hoogste niveau. Van der Vaart zei dat hij naar Esbjerg ging om Peter Hyballa te helpen, maar die vertrok al in augustus 2021 en werd deze week aangesteld bij NAC Breda.

'Zelfs bij Esbjerg, waar iedereen hem haatte, zegt iedereen: "We hebben nog nooit zo'n goede veldtrainer gehad als hij." Het verbaasde me wel, maar hij schijnt aan zichzelf te werken. Als veldtrainer heeft hij nooit ter discussie gestaan', maakte Van der Vaart duidelijk. Pierre van Hooijdonk, lid van de raad van commissarissen van NAC, zei dat er lang is nagedacht over de aanstelling van Hyballa en dat zijn trainerskwaliteiten buiten kijf staan.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.