Van der Vaart: 'Ik zou bijna willen aanraden: verlaat Ajax en word basisspeler'

Reacties

Het deed Rafael van der Vaart goed om te zien hoe Mohammed Kudus zaterdag inviel tegen SC Cambuur (4-0). De middenvelder van Ajax deed de volledige tweede helft mee en maakte het laatste doelpunt van de wedstrijd.

Van der Vaart: 'Ik zou bijna willen aanraden: verlaat Ajax en word basisspeler'
Ajax
Ajax
4 - 0
SC Cambuur
SC Cambuur

'Dat vind ik leuk', zei Van der Vaart zondagavond bij Studio Voetbal. 'Die krijgt niet veel kansen, maar hij heeft echt alles wat een goede middenvelder of halve spits moet hebben. Hij is onwijs sterk aan de bal, een heerlijke speler om naar te kijken. Daarom heeft Ajax hem ook niet laten gaan. Ik denk dat ze veel plezier aan hem gaan hebben.'

Kudus nam tegen Cambuur de positie van Brian Brobbey in als spits, niet zijn favoriete plek op het veld. Hij bewees ook op die plek van waarde te kunnen zijn, maar een basisplaats lijkt ver weg. 'Hij gaat invallen. Hij is een jonge speler die dat zal accepteren. Maar als hij erin komt, heb je wel meteen kwaliteit op het veld', stelde Van der Vaart.

'Ik zou hem bijna willen aanraden: ga ergens anders heen en word basisspeler. Hij zal het heus wel accepteren om op de bank te zitten, maar misschien moet hij weg als hij in januari een nieuwe aanbieding krijgt', vulde hij aan. Kudus wilde in de afgelopen week vertrekken naar het geïnteresseerde Everton, maar zijn club stemde niet in met een transfer.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.