Van der Vaart hoopt op opmars Malen: 'Dan zou ik hem opstellen'

Reacties

Het wordt voor Donyell Malen tijd om 'regelmatig beslissend te zijn', vindt Rafael van der Vaart. De aanvaller van Borussia Dortmund begon woensdagavond als basisklant aan het duel met FC Kopenhagen, nadat hij zaterdag ook al werd opgesteld in de Bundesliga tegen Eintracht Frankfurt (1-2 zege).

Van der Vaart hoopt op opmars Malen: 'Dan zou ik hem opstellen'
FC Kopenhagen
FC Kopenhagen
1 - 1
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund

Van der Vaart vindt Malen 'een heel goede speler' en een potentiële basisspeler voor Oranje. 'Maar voor hem wordt het ook tijd om regelmatig beslissend te zijn. We weten wat hij kan', vertelde de analist woensdagavond bij Ziggo Sport. 'We hebben in het Nederlands elftal veel soortgelijke spelers: Memphis, Danjuma, Bergwijn, Lang…'

'Als je met twee spitsen gaat spelen, is hij ideaal om achter de hand te hebben in zo'n systeem', stelde Van der Vaart. 'Als hij in vorm is, zou ik hem misschien ook wel opstellen naast Memphis. Bergwijn heeft het heel goed gedaan bij het Nederlands elftal. Die gaat spelen en dat heeft hij ook verdiend. Maar als Malen echt in vorm is, dan heeft hij iets wat de anderen niet hebben.'

Malen speelde tot dusver negentien interlands en scoorde daarin vier keer. Door een spierblessure ontbrak hij in de selectie van Oranje voor de interlands van juni, waarna hij buiten de selectie werd gelaten voor de wedstrijden van september. Zijn laatste interland dateert daarom van 29 maart (1-1 tegen Duitsland). Malen behoort wel tot de voorselectie die Louis van Gaal samenstelde voor het WK.

Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.