Van der Vaart denkt tijdens finale aan woorden Messi richting Weghorst

Reacties

De analisten van de NOS zijn onder de indruk van het spel van Argentinië in de eerste helft van de WK-finale. Bij rust staat Argentinië met 2-0 voor dankzij een rake strafschop van Lionel Messi en een door Ángel Di María afgeronde counter.

Van der Vaart denkt tijdens finale aan woorden Messi richting Weghorst
© NOS
Argentinië
Argentinië
ns
3 - 3
Frankrijk
Frankrijk

'Ze spelen een ongelooflijke eerste helft. Ze spelen om te winnen', merkte Rafael van der Vaart op. 'Ze komen voor en gaan door, ze geven het momentum niet weg. Di Maria was ongelooflijk goed. Die zag je na vijf minuten al acties maken waaruit bleek dat hij er zin in had. Het is lekker dat je niet alleen Messi hebt en dat er ook anderen opstaan. Er zat niemand tussen die slecht was.'

Van der Vaart moest denken aan de uitspraak van Lionel Messi richting Wout Weghorst: qué mirás, bobo? Ofwel: wat kijk je, dwaas? Bobo duidt ook op een bepaalde gezichtsuitdrukking die niet al te intelligent overkomt. Ousmane Dembélé, die de strafschop veroorzaakte waar de 1-0 uit voortkwam, toonde volgens Van der Vaart aan niet heel slim te zijn. 'Dembélé is gewoon een dombo. Ongelooflijk.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Pierre van Hooijdonk snapt waarom de penalty werd toegekend. 'Dit zijn de penalty's die je met regelmaat ziet zodra er een VAR is. Het lijkt een beetje op 'shoot' bij hockey: zoeken naar de voet. Dit is zoeken naar contact. Als er contact is, is dat heel moeilijk terug te draaien door de VAR.' In zijn ogen moet Frankrijk 'afstappen van dat schijtbakkenvoetbal' om nog een kans te maken op de wereldbeker.

'Die Argentijnen willen winnen. De Fransen wachten af. Het is net een F-pupillenelftal met één goede spits. De rest schiet alle ballen daarheen en die snelle spits moet dan maar gaan rennen. Vaak maakt die het verschil, maar vandaag niet', doelde hij op Kylian Mbappé, die inderdaad niet in stelling werd gebracht. Frankrijk vuurde geen enkel schot af in de eerste helft.

Leonne Stentler noemde het 'echt de verdienste van Argentinië' dat Frankrijk er niet aan te pas komt. 'Ze hebben ervoor gezorgd dat Griezmann niet in het spel voorkomt. Het staat helemaal dicht daar, juist door Di María op links te zetten. Ze komen niet aan voetballen toe. En Dembélé was helemaal dramatisch.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.