Van der Hoorn voelt 'kriebels' bij rentree in Utrecht en komt een 'legend' tegen

Reacties

Mike van der Hoorn heeft zijn overstap van Arminia Bielefeld naar FC Utrecht afgerond en hoopt zaterdag al in actie te komen tegen FC Groningen. De centrale verdediger voelt zich na jaren bij Ajax, Swansea City en Arminia Bielefeld weer thuis in Stadion Galgenwaard.

Van der Hoorn voelt 'kriebels' bij rentree in Utrecht en komt een 'legend' tegen
© Pro Shots

Van der Hoorn wordt in eerste instantie gehuurd door FC Utrecht en keert na dit seizoen definitief terug in de Domstad. De verdediger uit Almere speelde jaren in de jeugdopleiding van Utrecht en debuteerde op 15 mei 2011 tegen AZ (5-1 zege) in het eerste elftal. Twee jaar later maakte Van der Hoorn de overstap naar Ajax.

'Het is mooi om weer terug te zijn', zegt de teruggekeerde verdediger op de clubsite van FC Utrecht. 'Het geeft kriebels om hier weer te zijn. Ik ben niet meer het broekie van acht jaar terug. Het is de bedoeling dat ik nu leiderschap toon. Maar er zijn meer ervaren jongens in de selectie. Mark van der Maarel is er nog uit mijn vorige periode. Leuk dat hij er nog is. Mark is een legend bij Utrecht. De andere spelers ga ik nu leren kennen.'

Van der Hoorn hoopt Utrecht met zijn ervaring in de Premier League en de Bundesliga van dienst te zijn. 'Ik denk dat het een goede match gaat worden tussen ons. Utrecht wil stappen maken en durft dat ook uit te spreken. Dat vind ik gedurfd. Het is moeilijk om te zeggen hoeveel beter ik ben geworden sinds ik hier vertrok, maar ik zou wel beter moeten zijn. Ik laat dat over aan andere mensen om te beoordelen.'

Vervanging
Technisch directeur Jordy Zuidam is opgetogen over de komst van Van der Hoorn. Zuidam zocht naar een vervanger voor de geblesseerde Tommy St. Jago (knie). 'We wilde alleen iemand contracteren die direct een toegevoegde waard zou zijn voor ons. Toen kwam de kans om Mike vast te leggen. Hij kan met zijn ervaring een belangrijke rol vervullen in het team. Mike is heel gedreven om zijn bijdrage te leveren aan de plannen van de club. We gaan er alles aan doen om het speelgerechtigd te krijgen voor komende zaterdag', verklaart Zuidam.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.