Euforie in Utrecht: 'Maar wij blijven met beide benen op de grond'

Reacties

De stemming bij FC Utrecht is opperbest na de klinkende 4-0 zege op Sparta Rotterdam. Voor de Domstedelingen was het een vliegende start van het nieuwe seizoen.

Euforie in Utrecht: 'Maar wij blijven met beide benen op de grond'
© Pro Shots
FC Utrecht
FC Utrecht
4 - 0
Sparta Rotterdam
Sparta Rotterdam

'Een heerlijk begin, concludeerde aanvoerder Willem Janssen', voor de camera van ESPN. 'In de eerste helft lieten we Sparta nog wat in leven', stipte de ervaren verdediger nog een verbeterpunt aan. Na rust nam Utrecht echter alsnog afstand via goals van Maark van der Maarel, Anastasios Douvikas en Simon Gustafson.

De eclatante overwinning op Sparta is een logisch gevolg van een prima voorbereiding van Utrecht, waarin er onder meer met 1-5 gewonnen werd van Bayer Leverkusen en met 7-0 van Fortuna Sittard. De verwachtingen zijn dan ook hoog in de Domstad. 'Ja, dat is het  resultaat van mooie uitslagen tegen goede tegenstanders', lachte Janssen.

'Het is Utrecht ten top. Als het goed gaat, dan gaan we direct de hoogte in. We hebben een een heel fitte en complete groep, zeker als Sander van der Streek, Mimoun Mahi en Tommy St. Jago ook nog terugkeren. Dat kan een kracht van ons worden. Maar wij blijven met beide benen op de grond. Hopelijk kunnen we dit ook komende week vasthouden', zei Janssen.

'Een heel goede prestatie', vond ook trainer René Hake. 'Het eerste kwartier hadden we het gewoon heel lastig, maar na de 2-0 was de wedstrijd eigenlijk gespeeld. Een prima dag voor ons.'

Bekijk hier al onze video's
Meer FC Utrecht
Meer over FC Utrecht
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.