Van der Gaag onder de indruk van selectie FC Twente

Reacties

Volgens Excelsior-coach Mitchell van der Gaag heeft de aanstaande opponent FC Twente nog steeds voldoende kwaliteit, ondanks de rumoerige zomer in Enschede.

Van der Gaag onder de indruk van selectie FC Twente

'Ondanks alle problemen hebben ze nog steeds een heel aardige selectie', vertelt Van der Gaag op de clubwebsite over de tegenstander van zaterdagavond. 'Jonge spelers, veel jongens met kwaliteiten, een goed stadion en fanatieke supporters die vol achter die ploeg staan. Wij mogen FC Twente zeker niet onderschatten, maar dat mogen wij bij niemand doen.'

De 44-jarige hoofdtrainer kan in ieder geval geen beroep doen op de Poolse doelman Filip Kurto, de eerste keus onder de lat, die deze week ziek was. Ook de geblesseerde Alessandro Damen en Jeffry Fortes ontbreken.

De laatste week zijn de Rotterdammers overigens weer behoorlijk actief op de transfermarkt. De Braziliaan Arghus Soares Bordignon werd gehuurd van Sporting Braga en Milan Massop kwam transfervrij over van FC Eindhoven.

Daardoor heeft Van der Gaag een bredere keuze. 'Langzaam maar zeker druppelen er nieuwe spelers binnen, dus dat is een goed teken. Natuurlijk is dit niet het ideaalplaatje, het liefst heb je een groep vanaf het begin bij elkaar. Aan de andere kant is dit het moment waarop de jongens die er wel zijn hun kans kunnen pakken. Spelers die vorig jaar misschien minder hebben gespeeld, kunnen zich nu laten zien', ziet de hoofdtrainer positief in.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.